Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/17918198 www.bgdnes.bg

Певицата Сузанита: В джипа на Кристиан пътниците са били на райски газ

Другите, явно надрусани, са го подтикнали да кара бързо, казва изпълнителката, която е израснала с покойния 21-годишен младеж

"Кристиан не пие, нито се дрогира. Познавам го от дете. Компанията, с която е бил във фаталната нощ, обаче е била надрусана с райски газ. Именно заради това най-вероятно са го накарали да шофира с бясна скорост."

Реклама

Това разкри пред "България Днес" певицата Сузанита по повод трагедията, която преди дни разтърси Пловдив. В малките часове на 13 май джип, управляван от Кристиан Екмекчия с повече от 150 км/ч, навлиза в разделителната ивица между двете платна на булевард и се блъска последователно в няколко големи дървета. В катастрофата на място живота си губи шофьорът, 21-годишният Кристиан, и неговата половинка Теодора. На задната седалка е друга двойка, която се спасява, но е с опасност за живота.

"Ще ми липсваш, приятелю. Горе ще пеем заедно отново", казва още певицата, която е израснала със загиналия в тежката катастрофа.

"Познавах го отлично. Семейството му го е възпитало. Никога не е имал проблеми. Е, обичаше високите скорости, но винаги е бил разумен. В главата ми изникват хиляди въпроси - как се е стигнало дотам. Малко веселие в колата и мъка до живот", казва още Сузанита.

Заради поредната жертва на пътя вследствие на употребата на райски газ певицата апелира той да се забрани. Ако не стане, изпълнителката е готова да се вдигне на бунт. И да организира протести.

"Утре в колата може да е моето дете или пък вашето. Хора, които обичаме. Трябва да станем по-разумни", зове Сузанита и дава за пример какви трайни увреждания може да доведе използването на райски газ.

Реклама

"Имам приятели, които тотално са глухи заради дишането му. Други пък им изтръпват крайниците. Трети имат паникатаки и тревожност. Опасно е много. Наистина", казва още Сузанита.

"В момента се работи по всички версии. Дали шофьорът, който загина, е употребил някаква субстанция, било тя райски газ, няма как да знаем на този етап. При положение че лицата са починали, експертизите ще станат доста по-бавно, отколкото ако се вземат проби от живи лица. Кога ще са готови резултатите от изследванията, не е ясно."

Това казаха пред "България Днес" от кабинета на окръжния прокурор на Пловдив Ваня Христева. Едно обаче е ясно и то е, че изследванията няма как да докажат наличието на райски газ в кръвта на Екмекчиян.

Четете още

Вижте Кристиан и приятелката му, които загинаха при зверската катастрофа в Пловдив

Вижте Кристиан и приятелката му, които загинаха при зверската катастрофа в Пловдив

Катастрофиралият в Пловдив Кристиан с 16 нарушения за 3 години, но не бил "рисков"

Катастрофиралият в Пловдив Кристиан с 16 нарушения за 3 години, но не бил "рисков"

Реклама
Реклама
Реклама