Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/17961821 www.bgdnes.bg

Изгубеният Сашко от Перник със скрит джипиес!

Детето от Перник ще продължи да бяга, много е издръжливо и е трудно да се разгадае, казва Михалков 

Доли ЛУКАНОВА

"Ситуацията е много особена. В този случай смятаме, че Сашко трябва задължително да носи GPS, който да се скрие, за да не може да го маха. Той обича да бяга, да се крие и ще го направи отново!"

Реклама

Това заяви пред "България Днес" Милко Михалков, който успя да открие детето при изчезването му през 2022 г. Поводът за коментара му е, че в събота Сашко от Перник се изгуби за втори път в гората и отново изправи накрак полиция, жандармерия, екипи на "Аварийна помощ" към Столична община и доброволци. Следобед баща му Александър Цветанов подава сигнал, че при разходка между БЧК Лозен и Лозенски манастир 14-годишното дете се е отскубнало от ръката му и е изчезнал от погледа му. Момчето, което страда от аутизъм, има смарт часовник с GPS, но го е свалил. За щастие, този път детето е намерено за по-малко от час.

"Браво на това момче, което го е намерило. Спести много неприятни моменти. Сашко постоянно си играе на криеница. Изминал е много голямо разстояние, 5-6 км от точката на изгубване за около 1 час. Това е много сериозно. Това е като някаква игра за него или начин на живот, не знам как да го нарека. Сашко реално бяга, както вече виждаме. Неговото състояние най-вероятно е причина за това", допълва Милко.

Дейвид Бегов е човекът, който успява да го открие този път. Мъжът получава обаждане от негов приятел полицай, тъй като добре познава района и веднага се отзовава на молбата за съдействие.

"Беше горе на билото, много далеч от показанията на полицаите и родителите. Можеше да се разминем за секунди. Щеше да отиде към Пасарел. Когато го видях, спрях джипа, започнах да му говоря. Доближих се до него и го хванах", разказва Бегов.

По думите му, когато Сашко го забелязва, се стряска. Дейвид е с жена си и детето си, които черпят момчето с ябълка и вода, след което го връщат на баща му.

"Това е подобна ситуация на тази в Перник. Когато научих, че отново е изчезнал, просто знаех какво ни чака. Направихме си изводи от първия път. Сашко е много издръжлив. Излизали сме с него. Доста е силен физически, чисто интелектуално също е много развит по негов си начин. Изобщо не е за подценяване, но как протичат неговите мисли е трудно да се разгадае", допълва Михалков, който също се отправя към мястото, където изчезва Сашко, за да го търси отново, и допълва:

Реклама

"Тази планина е много по-сериозна от Голо бърдо, където Сашко изчезна първия път. Има необятни места. Ако този човек, не го беше открил, щеше да е много тежко и ресурсът, който трябваше да се използва, трябваше да е много по-сериозен."

Припомняме, че на 11 ноември 2022 г. тогава 12-годишният Александър изчезна от погледа на баща си. След 9 дни издирване момчето беше намерено в труднодостъпната местност Червена могила до Радомир. Добрата новина беше чакана от цяла България. Съдбата му трогна хиляди българи, които не спряха да го търсят.

"Познаваме се с баща му, ще му препоръчаме да не го води на такива места, особено когато е сам. Александър е трудноподвижен и той не може да се справи с момчето чисто физически. Сашко може отново да му избяга без никакъв проблем, както виждаме, че се случва за втори път", категоричен е Милко.

"България Днес" направи опит вчера да се свърже с бащата на Сашко, който да коментира включително идеята за таен чип на сина му, но Александър Цветанов не отговаряше на телефонните повиквания.

Четете още

Катето Евро: Ергенът Алек е самозванец!

Катето Евро: Ергенът Алек е самозванец!

Ивана изчезва като Янек, Алекс и Сашо

Ивана изчезва като Янек, Алекс и Сашо

СКАНДАЛ! Алекс Сърчаджиева ОБИЖДА Сашо Кадиев в ефир на "глупавичък"

СКАНДАЛ! Алекс Сърчаджиева ОБИЖДА Сашо Кадиев в ефир на "глупавичък"

Проф. Рачев измъкна под носа 1801 лева на Гладнишка пред Сашко Кадиев

Проф. Рачев измъкна под носа 1801 лева на Гладнишка пред Сашко Кадиев

Реклама
Реклама
Реклама