Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/17982443 www.bgdnes.bg

Елисавета Белобрадова открила, че има тумор в гърлото, призова: Ходете на лекар!

Депутатката от ПП-ДБ от 49-ото Народно събрание Елисавета Белобрадова имала тумор в гърлото. Това сподели самата тя в своя фейсбук профил и призова всичките си последователи да ходят често на лекар.

"Изгубих си гласа преди няколко седмици. Постепенно такова. Получих много съвети за хомеождрокс (казвам хомеождрокс, за да не каже фейсбук, че пиша лекарство), за чайове, за лукове и за какво ли не. И вероятно щях да ги спазя, ако ИМАХ ВРЕМЕ." Вместо това депутатът от ПП-ДБ решила да иде на лекар.

Реклама

"Отидох. Един лекар, двама лекари - то ми било тумор. Викам на лекаря МАЙ НЯМА ДА СТАНЕ С ХОМЕОЖДРОКС, Той вика - май не!

Първа поука: Ходете на лекар.

После (вие това не го знаете), но аз от доста време кашлям само като лежа. И съответно решихме, че е алергия. То акари ли не изкарвахме със специални прахосмукачки, то антиалергични препарати ли не купувахме. По едно време ДАЖЕ се лягаше само в памук. Моля ви се, тая алергия и в хороскопа ми излезе. Накрая с мъжа ми съвсем сериозно пробвахме дали не съм алергична към него. Не съм. Какво се оказа - като съм легнела, тоя тумор се залепял на нещо си в гласните струни и предизвиквал страшно дразнене. Само дето излишно изгоних акарите - единствените живи същества, които не са ми правили забележка за нещо. Убедена съм, че и на този статус ще получа забележки.

Втора поука: Ходете на лекар.

Третото е, че имам нисък пресипнал глас, който напоследък лесно се изморява и като крещя (което аз правя редовно), направо ми се разказва играта. Обикновено крещя по работа, защото когато крещя по емпиричен път съм виждала по-добри резултати. А и защото съм невротичка. Обаче с тия болки вече не крещях, а пишех адски нервно на капслок в общи чатове. Но колкото и да пишеш на капслок - просто не е същото, разбирате ли ме. Не е същото. Сега, обаче, се оказа, че болката идвала от това нещо, дето ми било изкривили гласните струни и сега вече може би всичко ще е наред и аз ще крещя като младо момиче. Нямам търпение.

Трета поука: Ходете на лекар

Лекарят, съвършено и абсолютно разкошен, ми каза, че бил бая голям тумор. Вика "Направо си е имало шанс да се задавите." Викам "Е, това щеше да е адски нелепо." И се смяхме. Аз хъхрещо, той учтиво."

Тя разкри още, че туморът вече е премахнат.

"Четвърта поука - ходете на лекар. Лекарят посредством едно тънко фенерче от джоба му и точно ЕДНО надникване ми спести пари за антиалергични препарати, усилия по отстраняване на мъжа ми и акарите, приемане на тонове лук, греяна ракия и хомеождрокси, а днес вече ме лиши и от съответния тумор."

Реклама
Реклама
Реклама