Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/18139431 www.bgdnes.bg

Ивелин Михайлов от "Величие": Искаме да спрем писането на нови закони, няма да подкрепим кабинет

"Близо сме до хората, които искат да свършат работа. Искаме да спрем със създаването на нови закони и да следим спазването на старите. България има перфектно законодателство как да се спазва реда в България, но то не се спазва. Народното събрание трябва да извършва контрол над изпълнителната власт."

Тази линия на поведение в следващия парламент обяви идеологът на новосъздадената партия "Величие", която сензационно влезе в парламента, Ивелин Михайлов. Той и официалният председател на партията Николай Марков, който преди години е бил изгонен от НСО, гостуваха в сутрешния блок на Нова телевизия. Като Марков почти не говори.

Реклама

Ще участват в тематични коалиции по теми, разясни идеологът. "Но ние не познаваме в момента желанията на другите в парламента", заяви Михайлов. Той бе категоричен, че не биха подкрепили създаването на каквото и да било правителство.

"Насочени сме към икономиката на България, която трябва да започне да продуцира. Например имаме проблем с кадрите, но не можем да внесем от чужбина", заяви Михайлов.

"По линия на Украйна имаме различия с "Възраждане". Костадинов иска да помагаме на Русия, а ние сме за неутралитет.

Ние сме за да останем в НАТО и ЕС, категорично и ясно. Ние не сме евроатлантици. Ние сме българи и за нас сега това е най-доброто решение", заяви още Михайлов.

Той уточни, че с ГЕРБ работят добре във Ветрино, но националната политика на партията на Бойко Борисов била пагубна.

Той отрече публикациите в "Капитал", че поддържа под маската на спортен клуб въоръжени отряди. Според него спорът му с издателя на "Капитал" е заради желанието на Иво Прокопиев да постави ветрогенератори във Ветрино - общината, от която тръгна "Величие".

Реклама

Михайлов отхвърли твърденията и че създаденият от него "Исторически парк" е финансова пирамида.

"Трябва да върнем парламентарната република на дневен ред и да осветим как се вземат управленските решения. В тази позиция и с тези гласове няма да бъде фактор и да определяме правителство", каза за ролята на "Величие" пък официалният председател Николай Марков. "Кое е по-важното, да говорим за цените на лекарствата или дали сме русофили? Хората умират от глад, а ние се питаме дали има оръжие Ивелин Михайлов и каква е външната политика", каза още Марков.

България като държава е фалирала и няма възможност да си изпълнява основната функция като държава, добави от своя страна идеологът Михайлов. А според Николай Марков данните на Министерството на финансите били фалшифицирани.

Реклама
Реклама
Реклама