Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1813988 www.bgdnes.bg

Изправиха най-кривия гръбнак (Медицински феномен!)

Лекари спасиха момичето с най-увития гръбнак.
13-годишната Емили Кросби от Хартълпуул, Североизточна Англия, доскоро беше медицински феномен. Тийнейджърката страдаше от изключително драстично изкривяване на гръбначния стълб, пише в. "Сън". Прешлените й бяха извити почти под ъгъл от 90 градуса, нещо невиждано според педиатрите.
Майката Джаки споделя, че бруталната форма на кифоза се е развила едва за половин година. "Първоначално смятахме, че е причинена от неудобен сутиен, и дълго време не обръщахме внимание на оплакванията й", обяснява 45-годишната майка.
Емили дори продължава да ходи на любимите си уроци по танци, докато един ден учителят й не забелязва гигантското изкривяване.
Семейството направо не може да повярва на очите си, когато лекарите показват рентгеновите снимки на Емили. Тийнейджърката постъпва в болница, където й правят спешна операция. Тя продължава над 11 часа и хирурзите успяват да изправят гръбнака й с помощта на вкарана тръбичка.
Днес Емили отново може да прави любимия си шпагат, макар медиците да я предупреждават да се пази от физическо натоварване.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама