Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1814283 www.bgdnes.bg

Протестиращ наплю аптекарския бос Марешки

Партия Ред, законност и справедливост (РЗС) и аптекарския бос Веселин Марешки ще се явят самостоятелно на парламентарните избори на 12 май. Това обяви варненският бизнесмен пред bTV, а формацията на Яне Янев го потвърди в съобщение до медиите.

Политическият съюз между тях беше сключен на 2 декември 2012 г. със заявка да се превърне в трета политическа сила на изборите за 42-ро Народно събрание.

Реклама

„Аз съм си индивидуалист човек. Ще се явяваме самостоятелно на изборите. Обикновени хора ми казват „Ние сме с тебе, но в друга формация!", изтъкна като мотив Марешки.

„Политическият съвет на „Ред, законност, справедливост" реши да уважи исканията на огромната част от гражданите на град Варна, които освиркаха Веселин Марешки, и които изразиха мнение, че той, заедно с Кирил Йорданов и Борислав Гуцанов, са олицетворение на корупционния модел на управление на Варна," се казва пък в съобщението на РЗС.

Във връзка с исканата оставка на кмета Кирил Йорданов, зад която застана и ГЕРБ - Варна, Марешки обяви, че в понеделник тримата членове на Общинския съвет от неговата политическа формация ще го напуснат. Той призова и останалите общински съветници да ги последват.

„Готов съм да направя Варна модерен европейски град. Няма да я сравняваме с Бургас или Стара Загора, а с Виена. Аз съм мениджър, не съм политик, мога да реша проблемите на Варна," заяви Марешки.

По думите му, Варна е олицетворение на държавата, чийто основни проблеми са кражбите - от осветлението до горивата.

Веселин Марешки обеща да отговаря на въпроси на гражданите, вързан за детектор на лъжата, в 11:00 часа в понеделник пред поликлиниката във Варна. Веселин Марешки се оттегли от протеста, а хората масово скандираха „Мафията вън, Марешки вън". Някой от протестиращите успя да наплюе Веселин Марешки, съобщава Фокус. 

Част от протестиращите все още вървят след него, който се оттегля в посока към Червения площад. Засилено е полицейското присъствие през цялото време на протеста. Някой от протестиращите скандират "Кирил Йорданов - вън, Марешки - вън". Движението в района на общината остава блокирано. Голяма част от протестиращите вече се разотиват.

Реклама