Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1816099 www.bgdnes.bg

Майката на застреляната Виолета: Убиецът е в затвора, но ме е страх от него

Страх ме е от убиеца на дъщеря ми, въпреки че той е в затвора, защото се обажда от там и праща писма. Това каза пред Нова телевизия майката на застреляната Виолета Иванова - Анка.

31-годишната жена бе убита от съпруга си - Тодор Иванов, с който била в процес на развод, пред дома си в „Сарафово" в нощта срещу 23 юли 2012 г. Трагедията се разигра на рождения ден на младата жена.

Реклама

Утре в Бургаския окръжен съд започва делото за убийството.

Тодор заслужава да остане в затвора до края на дните си заради убийството на съпругата си, каза Анка. Тя разкри, че зет й продължава да я заплашва. Обаждал й се от затвора и й изпращал писма.

Анка припомни, че конфликтите в семейството й започнали, след като зет й изтеглил голям кредит, без знанието на Виолета. Той работел на строителни обекти, но пари вкъщи не носел, а тя била принудена да погасява кредита. Животът им се превърнал в истински ад и заради това тя поискала развод. Тодор често я биел. Заплашвал и брат й и го изнудвал за пари.

Свидетел на кървавата драма става по-малкият брат на Виолета - Камен.

Тодор дойде изневиделица и без никакви приказки, още някъде около 10-ина секунди, след като се появи, стреля без предупреждение. Каза само: „Здравейте", мина покрай нас, седна на стола, а сестра ми се обърна с гръб, за да не го гледа. Той само се надигна, стреля един път, после се доближи до нея и стреля още три пъти. Насочи пистолета и срещу мен и се опита да стреля, но аз му избих пистолета", спомня си Камен.

„Над 6000 лева ми дължи убиецът на сестра ми", уточнява Камен.

„В началото лъжех децата им (б.а Николай на 5 години и Борислав на 3 години), че майка им е в Австрия. Тя работеше преди там като болногледачка и всичките си пари изпращаше за издръжката на Тодор и двете момчета. Когато децата започнаха да ме молят да извикам майка им или поне да им дам да я чуят по скайпа, се наложи да им кажа, че дъщеря ми е на звездите", казва Анка. Тя чака възмездие.

Жалбите в полицията срещу Тодор не били една и две от семейството на Виолета - най-вече заради кражби на пари и вещи и изнудване на по-малкия й брат.

„Съдът не може да ми върне дъщерята, но се надявам убиецът й да бъде сурово наказан. И доживотна присъда му е малко. Осъденият можеш да го видиш, да го пипнеш, но мъртвият си е мъртъв", добавя почернената майка.

Реклама
Реклама
Реклама