Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1819912 www.bgdnes.bg

Най-старата герберка чукна 100

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов изпрати поздравителен адрес до Калина Вълкова от сливенското село Калояново, която днес навърши 100 години, съобщиха от партията.

Баба Калина стана член на ГЕРБ преди две години и е голям почитател на премиера в оставка.

Юбилеят беше отбелязан тържествено в читалището на селото.

На него присъстваха областният координатор на ГЕРБ в Сливен Керанка Стамова и председателят на общинската организация Здравко Костадинов.

Реклама

От името на областната структура на партията те й поднесоха букет с цветя, подарък и прочетоха поздравителния адрес от премиера.

"Приемете моите поздравления по случай 100-годишния Ви юбилей! От името на политическа партия ГЕРБ и свое име искам да засвидетелствам своята дълбока признателност към достойния Ви жизнен път, изпълнен с трудолюбие, отговорност към обществото, всеотдайност към родината и семейството.

Благодаря Ви за активността и постоянния Ви интерес към политическите процеси в страната. Споделяйки радостта от празника Ви, пожелавам на Вас и Вашите близки много здраве, късмет и силен дух!", пише в поздравителния адрес от Бойко Борисов.

"Калина е родена на днешния ден преди 100 години в село Хлябово. Има син, който е починал, и две дъщери. Тя е много усмихната, приветлива и много хубав човек", каза кметицата на Калояново Донка Петрова.

Баба Калинка е имала седем братя и сестри. Вдовица е от 32 години. Имала е и син, който е починал. Радва се на внуци и правнуци.

Най-възрастната поддръжничка на ГЕРБ в сливенско през целият си живот е работила на полето. Никога не е спазвала режим или диета.

Реклама
Реклама
Реклама