Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/18200932 www.bgdnes.bg

СИЛАТА НА ЧОВЕШКИЯ ДУХ! 40 килограма стопи за година Мирослава

  • Само за година!
  • Променя живота си и резултатите идват 
  • Преживява два бърнаута и припадания, баща й от девет години не разговаря с нея 

С 40 килограма за година отслабва Мирослава Радкова от София. Дамата увеличава драстично теглото си след поредица от тежки моменти и достига до 100 кила, но с борбен дух и отхвърляне на негативните емоции в живота си успява буквално да се стопи.

Реклама

"Имах тежък период в живота си, в който загубих хора, загубих пари и правех грешни инвестиции. Също така имах крайна форма на работохолизъм - работех на пет места. Само за 6 години два пъти преживях бърнаут (бел. ред. - състояние на физическо и/или емоционално изтощение, съпътствано с чувство за ниски постижения и загуба на лична идентичност). Физически и психически бях изтощена, изпаднах в апатия и нямах енергия за нищо. Челюстите ми се стягаха, а на два пъти ми се случи да припадна", говори смело за проблемите от миналото си Радкова.

След като качва килограми, жената опитва да отслабне с таблетки, диети и режими, но нищо не дава траен резултат. По нейни думи отслабването започва, след като започва работа с петима ментори, които й помагат да преодолее проблемите си в различни сфери на живота.

"До тогава гълтах негативни емоции и трупах килограми. Не споделях емоциите си, защото не исках да се оплаквам, и така не вървях в правилната посока. Осъзнах, че в миналото имам тежки истории, които ме държат като котви. И затова се върнах към тези моменти и ги преживях отново. Но не с осъждане, а с разбиране", добави Радкова.

Мирослава споделя, че всеки ден се качва на кантара и не вярва, че отново ще се върне към многото килограми, тъй като има дисциплина и самоконтрол. Приема определено количество храна, прави поне по 5000 крачки на ден, не гледа телевизия, не чете негативни новини и прави детокс в продължение на един ден, ако забележи, че е качила няколкостотин грама. В момента дамата е 61 килограма и признава, че се чувства добре в тялото си.

Животът й е изпълнен с драматични моменти - прерязвала си е вените, а когато втората й дъщеря е на 40 дни (бел. ред. - по това време има и голямо момиче на 7 години), напуска мъжа си, защото не живеят добре. Вече 16 години има друг мъж в живота си, който, когато била пълничка, й казвал, че не би я сменил и за 100 манекенки.

От 9 години Мирослава не говори с баща си, тъй като й е обиден, че продава семеен апартамент. Дамата му иска прошка, но така и не я получава. "Не бива да съдим родителите си, защото те са ни възпитавали по начина, по който те са били възпитавани. Наш е проблемът, че имаме някакви очаквания, а не се случват. Трябва да сме благодарни за живота и да осъзнаем, че никой не ни е длъжен с нищо", завършва Радкова.

Реклама
Реклама
Реклама