Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1823652 www.bgdnes.bg

Опандизиха българи в Испания, крали луксозни коли (Видео)

Испанската Гражданска гвардия разби банда от 12 българи, които крадели луксозни коли, представяйки се за полицаи. Българите крадели автомобилите, след това ги продавали на наркотрафиканти, а после ограбвали и тях. При операцията, проведена в Малага, Аликанте, Валенсия и Мадрид, е установено, че бандата българи успявали да отмъкнат всяккави скъпи возила буквално за минути, съобщи сайтът diarioinformacion.com.

Част от тях заминавали за България по суша, преминавайки през Германия. В други обаче инсталирали GPS системи и микрофони и ги продавали на испански наркотрафиканти. Чрез устройствата следели движенията им и когато засичали, че ще се транспортира голямо количество дрога, се дегизирали като полицаи с целия необходим реквизит - сигнални жилетки и сини лампи, и провеждали "операция" срещу тях, като им отмъквали стоката.

 От задържаните - 9 мъже и 3 жени, са конфискувани 800 кг хашиш, 300 кг кокаин, 31 лимузини, четири оръжия, голямо количество електронни устройства за автокражби, 90 000 евро в брой.  

 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама