Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/18237632 www.bgdnes.bg

Младоженци спасяват мечета

Добричлии вдигат сватба с кауза 

Вместо букети събират дарения за скитащите животинки 

Младоженци от Добрич спасяват мечета в беда!

Крисияна и Жулиен Жекови са млада двойка, която преди броени дни се венча във вярност на красиво тържество пред погледите на роднини и приятели. Семейството решава да направи своя ден още по-специален, като подканва гостите, вместо да им купуват букети, да дарят пари за благотворителност в специална кутия, изложена на церемонията.

"Винаги сме се възхищавали на двойки, които посвещават сватбата си на добра кауза и си казахме, че и ние ще направим същото. Средствата ще отидат в помощ на мечетата, лутащи се в къщи и дворове, търсейки храна и по-специално за малките герои - Мишо, Анета и Никола", заяви пред "България Днес" приказната булка.

Реклама

Двойката се вдъхновява от дивите животни на едно свое пътуване в Аляска, където двамата влюбени успяват да се докоснат по-отблизо до красотата на природата.

"Имахме възможност да видим едни величествени обитатели - мечка, линкс (вид рис - б.а.) и лос. Беше опасно да сме на такова близко разстояние до тях, понеже са непредсказуеми, но нас това не ни плашеше и те сякаш усещаха енергията ни и бяха спокойни. Дори успяхме да заснемем един красавец. Смятаме, че дивите животни също имат голяма нужда от помощ. Ние навлизаме в техния дом, а не те в нашия", разказа младоженката.

Въпреки приключенията си в далечната държава семейството са родолюбци и за нищо на света не биха заменили живота у нас за този в чужбина.

"Уважаваме и спазваме традициите си, както и ценим прекрасните природни забележителности в България", каза Жекова.

На сватбата си изкарват страхотно, а денят им е изпълнен с много позитивни емоции, сълзи от радост и вълнение.

"Подканваме всички, които се чудят дали да организират сватба - направете го, заслужава си!", завърши Крисияна Жекова.

Реклама
Реклама
Реклама