Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1824479 www.bgdnes.bg

Цацаров: Отвличането на Лара е знак към баща й

Отвличането на 10-годишната Лара е знак към баща й Евелин Банев - Брендо. Това обяви главният прокурор Сотир Цацаров. Той каза, че не очаква нова вълна от отвличания. По-скоро става въпрос за единично, целенасочено похищение, отколкото за нова група, коятокато “Наглите” да превърне тези  престъпления в доходен бизнес.Цацаров отказа да коментира версиите, които се въртят в публичното пространство и призова да не се спекулира по темата. Той увери, че по случая се работи изключително интензивно и е в непрекъсната връзка с главния секретар на МВР и на всеки час се информира за развитието по случая.
Брендо трябва да бъде разпитан от разследващите на 18 март. Тогава евентуално ще се прибере в България, за да бъде разгледана Европейската заповед за арест, издадена от румънските власти. Ако обаче Италия откаже да го изпрати, ще бъде подготвена съдебна поръчка, за да бъде разпитан там.
От пресслужбите на МВР все още не дават никаква официална информация докъде е стигнало издирването на брутално отвлечената Лара.
Делото в италианския съд срещу Брендо, по акцията “Кокаинови крале” е насрочено за утре.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама