Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1824833 www.bgdnes.bg

20 години за убийците на Петя

Михаил Миков и Емил Азов, които на 5 март убиха с особена жестокост 20-годишната Петя Тодорова, са вече с повдигнати обвинения. Това съобщиха за Дарик от Софийска градска прокуратура.

За умишлено убийство законът предвижда от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотна присъда без право на замяна.

Реклама

На 8 март прокуратурата ще внесе искане за постоянен арест на двамата. Тогава изтича 72-часовата им мярка на задържане на двамата обвиняеми.

Младата жена бе открита мъртва на 6 март в шахта на улица „Суходолска" в местността „Смърдана" в района на Западен парк, след подаден сигнал на тел.112.

Двамата младежи са убили Петя с ритници, дървета, душили са я и са я захвърлили жива в шахтата.

Момичето е било бременно в първите месеци. Тя е твърдяла, че е бременна от Емил, въпреки че е имала интимни отношения и с другия обвиняем.

В любовния триъгълник не е имало ревност, потвърдиха разследващите. Емил е от ромски произход. Двамата с Михаил са приятели и живеят в кв. „Люлин". Те са планирали убийството, а мотивът е бременността на Петя. Когато тя съобщила на Емил в неделя вечерта, че чака дете от него, момчетата решили да я убият.

Михаил Миков и Емил Азов са направили пълни самопризнания, но и двамата не са казали, че съжаляват за стореното.

Разследващите разполагат с данни, че Емил Азов в края на 2012 г. е опитал да запали друга негова 17-годишна интимна приятелка на мястото, където беше открит трупа на Петя. Тогава обаче Михаил му попречил. Емил е бил ядосан, че тя е решила да прекрати връзката им и дори стрелял с газов пистолет по приятеля й. За този случай няма повдигнати обвинения срещу Емил заради липса на достатъчно доказателства.

Реклама
Реклама
Реклама