Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1825031 www.bgdnes.bg

Организират протест в защита на учителя, танцувал „Харлем шейк" (видео)

Протест в подкрепа на учителя по английски език, танцувал с ученици „Харлем шейк", се организира в социалната мрежа фейсбук. Той ще се проведе в понеделник от 18:30 до 20:30 часа пред Хуманитарната гимназия „Св. Св. Кирил и Методий" в Пловдив.

Припомняме, че 33-годишният Христо Данев бе принуден да подаде оставка след организирано от него изпълнение на хитовия танц „Харлем шейк" в двора на училището заедно с възпитаниците си в двора на Хуманитарната гимназия „Кирил и Методий" в неделя.

Реклама

В призива се апелира „всички родители, ученици и приятели на учителя да присъстват на протеста и заедно да се обединят в искането си любимият учител да бъде възстановен на работа".

Авторите на страницата призовават всички желаещите да напишат текст в рамките на една страница на тема: "Защо Христо Данев трябва да остане в Хуманитарната гимназия "Св. св. Кирил и Методий". Част от есетата ще бъдат прочетени на протеста, а всички ще бъдат предадени на директорката, регионалния инспекторат по образованието и просветното министерство.

Досега участие в протеста са заявили 217 човека. Отделно във фейсбук е организирана група в подкрепа на уволнения учител, която има над 1200 поддръжници.

„За часове са събрали 400 подписа, което е половината от гимназията. Вече има над 600 подписа на ученици и родители. Ще ги задържа като доказателство за признателността на моите ученици и техните родители", каза Христо Данев в интервю за „24 часа" вчера.

Днес учителят заяви пред БТВ, че не съжалява за участието си в хитовия танц „Харлем шейк", но му липсват ми децата.

Реклама
Реклама
Реклама