Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1825146 www.bgdnes.bg

Житните кръгове са послания от космоса

Румяна ГЕНАДИЕВА, вестник "Жълт Труд", снимка авторката

Житните кръгове, известни още като пиктограми, са един от феномените на 20-и век. Те мистериозно се появяват из полята на Англия и на други места по света. Образуват се през нощта, като обикновено около самата фигура няма следи от стъпкване на класовете. Чудото с житните фигури нашумява през 60-те години на миналия век, когато са регистрирани първите 200 форми. Най-много са открити във Великобритания, но има документирани и в Африка, Канада, Австралия, Централна и Южна Америка.

Кой и какво иска да ни каже чрез причудливите форми? Това попитахме Мариана Везнева, която е най-добрата познавачка и тълкувателка на пиктограми у нас. Тя е архитект, феномен и учен-изследовател, известен автор на езотерична литература, носител на приза за феномени - статуетка "Златен феномен". Член е на Международната академия по информатика към ООН.
Мариана Везнева от дете се вълнува от всичко необикновено, тайнствено и свръхестествено. Повечето нейни роднини имат ясновидски или лечителски способности, предсказват бъдещето и умеят да ползват телепатията. Голямата промяна в съзнанието, сложила отпечатък върху целия последвал живот на ясновидката, настъпва през 1981 г. Тогава насън й се явяват трима души - двама мъже и една жена. "Бяха облечени в бяло и излъчваха светлина. Веднага ги нарекох "Учителите". Единият от тях ме целуна по челото между веждите. Затворих очи. Отначало се появи очертание на око. После клепачът се раздвижи. Окото започна да свети като екран на телевизор, върху който се появяват образи и картини", разказва Везнева. Скоро след този случай сънищата й напълно се променят. Всяка вечер се озовава в огромна зала с екран. Според Мариана това е залата в Школата на Шамбала и от там тя получава духовни знания на универсалния космически език на символите и алегориите. Именно тези знания, които придобива Везнева, й помагат при тълкуването на пиктограмите.
Очакват ни
глад и войни
През 2004 г. Везнева издава книгата "Посланията на житните кръгове", чрез която съобщава, че това е всъщност космически език. Тя анализира всички загадъчни фигури, появили се в Англия от 1985 г. до 2002 г. (Всяка година между май и септември се появяват нови изображения в житните поля на Англия, които се публикуват в сайтове в интернет. Везнева е изтълкувала вече към 300 фигури.) Изследователката открива, че пиктограмите изобразяват числата от 1 до 10 и 7-те енергийни чакри. Някои от фигурите са предупреждения към човечеството, че го очакват бедствия, промени в климата и войни. "След като написах тази книга, аз осъществих телепатична връзка с извънземните, които ни изпращат пиктограмите - споделя арх. Везнева. - Те поискаха от мен да бъда техен представител на Земята и да кажа всичко, на което държат." "Ние търсим връзка с вас, бъди наш посланик", заръчал космическият разум. Познавачката на пиктограмите започнала да задава въпроси към извънземните и те й отговаряли след време под формата на житни фигури.
Според Мариана Везнева посланията в житните кръгове са адресирани до цялото човечество, но могат да бъдат разчетени само от личности с развити духовни сетива, осъществили телепатична връзка със създателите на пиктограмите. Сведенията се отнасят преди всичко до появата на новата, шестата раса с отворено "трето око", което неизменно е съпроводено от природни бедствия и космически катаклизми. "Пиктограмите ни предупреждават основно за три неща: че идва на земята глад, война за вода и храна вследствие на глобалното затопляне, че предстои удар от космическо тяло и че на земята ще се родят хора с отворено трето око, които ще изградят нова раса", обяснява ясновидката.
Да запазим
Земята от гибел
Според Мариана Везнева, пиктограмите се очертават чрез сноп светлина от небето, който действа само 15-ина секунди. Тя твърди, че извънземният разум настоява техните послания да стигнат до управляващите и до учените, да се създаде научен център, който да ги анализира. "Посветените са готови да ни кажат как да спасим земята от гибел, но само ако учените имат воля и желание да контактуват с тях." Досега Везнева е успяла да запали 12 наши учени по темата. Тя ги е помолила всеки от тях да зададе въпрос, на който чрез фигура в Англия извънземните отговарят. Сред учените са проф. Лъчезар Филипов от Института за космически изследвания при БАН, проф. Връбка Орбецова, проф. Мария Златева. Най-често задаваният въпрос от учените е кои всъщност са тези същества, които ни изпращат послания и от коя планета са. На този въпрос Мариана получава като отговор две пиктограми. След като ги разтълкува, стига до заключението, че те имат физически тела, живеят на планета, подобна на нашата и контактуват с нас само телепатично.
Смяна на
климатичните
пояси
Основното послание на житните кръгове е предупреждение за настъпването на промяна в климатичните пояси. "Вместо умерен, ще стане тропически. Растенията няма да се приспособят толкова бързо към повишаването на температурата и ще настане глад. Ето защо извънземните настояват да се заселваме в планините и да намалим раждаемостта, защото Земята не е пригодена да изхранва толкова милиарди души население", казва познавачката. След това ще настъпи явен контакт с извънземна цивилизация, която ще контактува телепатично с хора като Мариана. Тя е убедена, че тези висши същества са наши прародители.
Обикновено Мариана общува телепатично с извънземните, но на два пъти те се материализират пред нея. Както си седи в хола, се появяват двама йоги, седят на фотьойлите и я питат: "Уплаши ли се?" Как ще се уплаша? Та те са толкова благи и смирени, излъчват такава невероятна доброта." Везнева не изключва присъствието на хора, които се стремят да дискредитират феномена. Според нея има фалшификатори на пиктограми, а в Англия фермерите вече са почнали да взимат входна такса от желаещите да видят и влязат в чудноватите житни кръгове. "Когато е в кръга, човек се лекува поради силната енергия", казва познавачката. Самата тя често усеща лечебната им сила, докато ги рисува.
Мариана Везнева е убедена, че трябва да се вслушаме в посланията на житните кръгове, които целят да ни предпазят от самоунищожение, да ни помогнат по пътя на духовното израстване, като насочат човечеството към обединение.
 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама