Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1825733 www.bgdnes.bg

На 8 март топло - до 17 градуса

 

 


Топло за началото на март ще е времето през следващото денонощие. Максимални температури – между 12° и 17°. В София – около 13°. Минималните ще варират от 3° до 8°, в София – около 3°.

През нощта ще остане предимно облачно и на отделни места, главно в Южна България, ще превали слаб дъжд, казаха от Националния институт по метеорология и хидрология при БАН.

През деня от запад облачността временно ще се разкъса, но над източната половина от страната ще остане предимно значителна и на места там ще има слаби превалявания от дъжд.

Реклама

По Черноморието ще духа слаб югозападен вятър. Ще бъде предимно облачно и на места ще превали слаб дъжд. Югозападният вятър ще отслабне. Максимални температури по крайбрежието – между 9° и 12°. Температурата на морската вода – около 7°. Вълнението на морето – 2 – 3 бала.

Над планините облачността ще се задържи значителна и на отделни места ще превали слабо – в районите с надморска височина под 2000 метра – дъжд, по най-високите части на Рила и Пирин – сняг. Ще духа умерен западен вятър. Максимална температура на 1200 метра – около 9°, на 2000 метра – 2-3 градуса над нулата.

През следващите три дни ще бъде предимно облачно, но само на отделни места ще превали слаб дъжд. Ще има и временни разкъсвания и намаления на облачността.

Ще остане топло – минималните температури ще са предимно между 3° и 8°, а максималните между 13° и 18°.


Реклама
Реклама