Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1825797 www.bgdnes.bg

Притискат Брендо в затвора

Пандизчии тормозят денонощно Евелин Банев-Брендо в италианския затвор "Реджина Чели", научи "България Днес". Главорезите били вербувани от похитителите на дъщеря му. Те имали задача да напомнят на сочения за "кокаинов крал", че ако реши да проговори за своите бизнес партньори, с детето му ще се случи нещо лошо.

Освен обичайните в затворите побои и кражба на храна главорезите стигали до крайности. Те дори заплашвали Брендо със заразена със СПИН спринцовка. Въпреки непрекъснатите молби на Банев и обещанията за милиони бабаитите били категорични, че дъщеря му ще бъде държана поне месец в плен, докато процесът срещу него приключи.

Реклама

"Момичето ще си остане живо и здраво, докато не осъдят Брендо в Италия. Ако й посегнат преди това, той няма да има мотивация да си трае", обясняват и близки до сочения за "кокаинов крал".

Днес е второто заседание по делото срещу Брендо в Италия. Според обвинението на апенинските власти Брендо е замесен в трафика на общо 40 тона кокаин за Европа от Южна Америка. В Румъния също има издадена заповед за задържането на Банев, както и на неговия съратник Радето. На 18 март се очаква Брендо да бъде върнат в България, където да се реши екстрадицията му към северната ни съседка.

"Отвличането на 10-годишната Лара е знак към баща й Евелин Банев-Брендо", потвърди главният прокурор Сотир Цацаров. Според запознати девойката не е отвличана с цел откуп, но ако бъде поискан такъв, похитителите не биха се свързали с екссъпругата на Брендо - Моника Добринова.

"Ако ще се иска откуп, той ще бъде поискан от бизнес партньорите на Брендо, Моника не може да извади в момента голяма сума пари, за да плати", категорични са близки до Банев.

10-годишната Лара бе отвлечена във вторник малко след 7,30 часа сутринта. Девойката тъкмо излязла от семейното тузарско имение в столичния кв. Бояна и се запътила към училище, когато тя и охранителят й били нападнати от трима маскирани главорези с автомати. Гардът на Лара оказал съпротива, затова бил прострелян два пъти в гърба. След като се разправили с охранителя, бабаитите натоварили момичето в джипа си и отпрашили с мръсна газ в неизвестна посока. За автомобила на похитителите е ясно, че е бил с крадени номера, но досега е издирван грешен модел.

Реклама

Съучениците на Лара в шок

10-годишната дъщеря на Евелин Банев-Брендо - Лара, учи в частното СОУ "Св. Георги" в "Лозенец". Школото се намира в нова кооперация, залепена за американското посолство. Малката уличка, водеща към сградата на училището, е зорко охранявана от камери и гардове. Случаен човек не се допуска в радиус от стотици метри. Самото училище дори няма табела. Единствено случайни детски викове от затънтения двор могат да подскажат наличието на елитното школо.

"Всички ученици са в шок, откакто отвлякоха Лара. Сутрин преди учебните занятия входът на училището се превръща във военна зона. Всяко дете идва с поне един охранител", обясняват служители на ЧСОУ "Свети Георги".

"Не можете да посетите училището без предварително уговорен час. Нали знаете, че не приемаме случайни деца", обясняват ни любезно служители на тузарското училище. Таксата за елитното школо варира между 6000 и 10 000 евро на година.

В "Свети Георги" учат деца на видни бизнесмени и ъндърграунд фигури. Според близки до семейство Баневи Лара деляла един чин заедно със своята съученичка Рая. Тя е дъщеря на Румен Гайтански, по-известен като Вълка, и Ивайла Бакалова.

Учители на Лара разказват, че Банева била записана в школото преди три месеца. Възпитателите й били предупредени, че най-вероятно ще остане в училище до лятото. Семейството на Банев явно се е надявало, че обвиненията срещу Брендо ще отпаднат и цялата фамилия ще отлети към чужбина. Преди инцидента самият Банев споделял, че ако дъщеря му се намира близо до него, тя ще е в безопасност. За зла участ в момента, в който Лара бе похитена, Банев бе в Италия.

Майката Моника:
 Похитители, звъннете ми!

"Ужасно е! Никога не съм си представяла, че може да се случи това. За мен беше неочаквано." Това заяви майката на отвлечената Лара - Моника Добринова. "Ако съм съзнавала възможността за подобна опасност, щях да взема всички мерки, за да го предотвратя", обяви тя и подчерта, че не е имало никакви сигнали за предстоящото отвличане. Моника се обърна към похитителите на дъщеря си: "Много държа на детето си. Искам да знам дали е живо и здраво". Тя ги призова да се свържат с нея и да й съобщят как е детето й.

"Лара е едно много жизнено дете, много активно и любвеобилно. Това, което чувства тя в момента, не го заслужава. Тя е дете", обяви притеснената майка и заяви, че би направила абсолютно всичко, за да си върне дъщерята. "За мен Лара е всичко", каза тя.
"През трите дни откакто детето го няма, не мога да повярвам на нещата, които чух и прочетох по медиите. Това е един кошмар. Не мога да вярвам нито в държавата, нито в полицията. Не вярвам, че полицията може да ми помогне сега", коментира Моника.
"Моля, свържете се с мен на моя телефон или на телефона на Лара", призова похитителите разтревожената майка.

 

 

Реклама
Реклама
Реклама