Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1825870 www.bgdnes.bg

Убиецът на Присиян идва в София

Жестокият убиец на 11-годишния Присиян Ивов от Шумен идва в София. Следващата седмица ВКС ще гледа делото срещу 22-годишния Христо Сечински-Кобрата, който намушка над 17 пъти в гърба невръстния Присиян в началото на септември 2011 година.

Кобрата се опита няколко пъти да ползва вратичка в закона и да си признае за престъплението. Така той имаше право делото да се гледа при съкратено производство и убиецът да получи едва 10 години зад решетките. Шуменският съд определи 30 г. затвор за жестокия касапин. Варненският окръжен съд обаче свали присъдата му с две години. Магистратите са категорични, че Кобрата е осъзнавал прекрасно какво върши, докато е ръгал безмилостно детето с острието на джобния си нож по гърба и врата.
До момента все още не е ясно защо Кобрата е убил Присиян. В началото се тиражираше версията, че детето не е искало да приеме 30-те стотинки, които Кобрата му дължал за лакомството. Според разследващите обаче Кобрата казал, че Присиян му се подиграл за размера на половия му орган и това предизвикало гнева на баткото.

Реклама

Обвиняемият за убийството на 11-годишния Присиян е бил жертва на сексуално насилие като дете, обяснява психологът, който работи за разследването - Петрана Александрова.

По думите на Александрова убиецът Христо Христов не е умствено изостанал, но има проблеми в личностното и социалното си развитие. Актът на сексуално насилие срещу Христо, когато е бил дете, е имал сериозни последствия за него, смята още Александрова.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама