Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1826564 www.bgdnes.bg

Блок потъва във фекалии, плъхове бродят из апартаментите

Блок на ужасите тормози обитателите си в Нови Искър. Сграда, строена през 1946 година, потъва и се руши заради отпадни води в мазето. 30 см. фекалии и мръсна вода бълбукат в подземните помещения. Плъхове щъкат свободно из блока.

"На втория етаж съм, а вече имам плъх", жалва се обитателка на сградата, в която живеят и малки деца. Проблемът е от пет години, но никой не подава ръка на обитателите - досега са писали и на общината и на "Софийска вода" с молба за помощ. Стените вече се пукат и има опасност блокът да рухне, опасяват се живеещите там.

Реклама

Навсякъде е влага и мухъл, обясняват те. Околните блокове нямат такъв проблем, очевидно само тук има проблем с канализацията, жалват се хората. Някои от тях споделят, че нощем чуват как блока потъва.

Районният кмет Даниела Райчева разказа, че канализацията в района е построена по стопански начин и е с метър по-ниска от останалите. Освен това повечето сгради в района били със септични ями. Тя обеща да назначи проверка, която да установи дали блокът наистина потъва, за да бъде защитена сигурността на хората.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама