Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1834935 www.bgdnes.bg

Политиците се обединиха - Марин Райков е подходящ за служебен премиер

"Марин Райков е добра кандидатура, той е професионалист и трябва да получи доверие заради реформите, които предстоят". Това каза пред бТВ Мартин Димитров от Синята коалиция по повод информацията, че посланикът ни във Франция Марин Райков ще е служебният премиер на България.

"Предвид тежката ситуация, може би именно дипломат е необходим за премиер, а не толкова политическа кандидатура", смята Доброслав Димитров от ГЕРБ.

"Райков е авторитетна фигура, но е по-важно как правителството ще работи в екип", коментира Димчо Михалевски от БСП.

"Очевидно е, че идеята на президента е кандидатурата на бъдещия премиер е да е равноотдалечен от всички партии", каза и Хасан Адемов от ДПС. Той подкрепи колегата си от БСП, че е изключително важно как ще работи кабинетът в цялост.

"Балансът да не се рискува фискалната стабилност и икономическите мерки не бяха идеалните", смята Доброслав Димитров, но призова всички политици да се разграничат от призивите да се тегли заем, за да бъдат повишени пенсиите.

"Малкият и среден бизнес е единственият начин за увеличаване на доходите", заяви Мартин Димитров.

Според него голямата грешка на ГЕРБ е фактът, че са тръгнали към малките магазинчета, опитали са да закрият складовете на едро.

"Разбирам, че трябва да се сложат фискални апарати в бензиностанции, но защо ви трябваше да се насочите към малките магазинчета", попита Димитров.

"Вие да не би да искате да се укриват данъци", добави Димитров.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама