Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/18374716 www.bgdnes.bg

ВСЕКИ МОЖЕ ДА СИ КУПИ! 50 лева за бисквити с канабис онлайн

Без проблем купуваме и райски газ 

Сладкото изкушение, с което се натровиха деца, се продава свободно в интернет 

50 лева струват бисквити с канабис, които се продават свободно в интернет. Това показа проверка на "България Днес", след като стана ясно, че с подобно сладко изкушение са се натровили деца в Плевен.

Реклама

Бисквитите са достъпни за всеки, който използва мобилния си телефон или компютър, като поръчката става буквално за минути. Никъде в описанието не е посочено, че сладките са опасни за здравето, напротив - изтъкват се хранителните им качества и как могат да се превърнат в перфектното похапване.

Плащането става с дебитна или кредитна карта, а ако поръчате повече продукти, може да получите безплатна доставка. В онлайн пространството може да откриете още шоколади, бонбони и дъвки, които са с канабис. Цените им варират от 3 до 30 лева, в зависимост от продукта и големината му.

И вчера шестте деца, яли бисквити с канабис, останаха в токсикологията на плевенската болница "Д-р Георги Странски", като са под лекарско наблюдение. Бабата на едно от децата разказва, че бисквитите са й дадени от жена. Майка на малчуган също яла и признава, че не се чувства добре.

"Децата са постъпили в тежко състояние. Отпуснати, сънливи, не могат да ходят, с разширени зеници, зачервени очи. Едно след друго са пристигнали всички. Най-лошото е, че това са деца", коментира доц. Евгения Бързашка, началник на клиниката по токсикология в плевенската болница, цитирана от БНР.

Концентрацията на канабис в бисквитите е много голяма и сладките са били предназначени за консумация за дълъг период от време, но децата буквално са изяли кутията наведнъж.

Продукти с канабис не е единственото, което може да се поръча без проблеми. Напук на забраната продажбата на райски газ процъфтява не само в дискотеките, но и в интернет. Единствената промяна е, че сайтовете масово са поставили бутон, който да натиснете, ако имате навършени 18 години. Само така ще ви допуснат до съдържанието на онлайна магазина. Каталозите са с богато съдържание, а често доставките идват за по-малко от час. В края на юли 2022 г. парламентът забрани продажбата на диазотен оксид на непълнолетни и употребата му в закрити обществени места.

Наркотици се рекламират и в Инстаграм. Поръчваш кокаин по нета, доставя ти го куриерска фирма до вратата. Това видя "България Днес" в инфлуенсърската платформа, където дилърите не се притесняват да промотират своята стока.

Реклама
Реклама
Реклама