Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/18391053 www.bgdnes.bg

Дизайнерката Мира Бъчварова подготвя изложбата „Арт ерекция“

Възпитаничката на Национална художествена академия Мира Бъчварова прие голямото предизвикателство - за една седмица твори и живее на приказно място във Вила Княжеска баня. Авторката на скандална мода, за първи път ще представи изложба с актова живопис, на мъжко и женско тяло.

Вдъхновението на авторката за изложбата "Арт Ерекция" идва от свободата да бъде себе си, да може да плува, когато пожелае, да пие кафе на свежа веранда от където да наблюдава творбите си от далечен ъгъл.

Реклама

Ерекцията е изобразявана през вековете от без брой художници и скулптори. Всички богове и крале са изобразявани с ерекция (Буда, фараони и богове от гръцката митология, древен Рим, Индия и др.), което се счита за божествена мощ и сила, плодовитост и виталност.

Фалос е символ на началото на вселената и продължаването на живота, а като декорация на дома носи богатство, късмет ,успех, върховна власт, природна сила, здраве, божественост. В днешно време цензурата в социалните мрежи не позволява публикуването на голи части на тялото дори във формата на изкуство, но в домовете на успели хора винаги фигурира символа на божественото начало, а именно член в ерекция във вид на скулптори и картини. Авторката е насочила изкуството си към ценителите на символиката и естетичното изобразяване на сила и мощ.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама