Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1845039 www.bgdnes.bg

Хлапаци обрали златарите от "Младост"

Хлапаци думнали половин кило златни бижута от златарския магазин в столичния квартал "Младост". Обирът бе извършен на 17 януари тази година.  Маскираните и въоръжени мъже откраднаха около 500 грама златни накити и други бижута. Те влезли в магазина посред бял ден, около 11,40 сутринта. Двама от тях пазели ателието отпред, докато другите двама пребили продавачката и задигнали 500-те грама златни накити.
2 месеца по-късно ченгетата арестуваха двама непълнолетни и техните авери на 19 и 20 години. Младежите са от София. Двамата непълнолетни са с регистрации в полицията - единият за взломна кражба и притежание на наркотици, а другият - за унищожаване и повреждане на чуждо имущество.
От домовете на младежите полицаите са иззели част от отнетите накити, четири газови пистолета, различни по вид боеприпаси, автомат, боен пистолет, маски, телескопични палки и други вещи. Криминалистите са установили, че четиримата са съпричастни и към други извършени престъпления. Работата по документиране на цялостната им престъпна дейност продължава. На хлапаците са повдигнати обвинения.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама