Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1846162 www.bgdnes.bg

Яне Янев: Не съм пуделът на Борисов, а ястреб - тръгвам и нападам

ГЕРБ отново ще бъде първа политическа сила, но РЗС е единственият гарант, че ще има дясно консервативно правителство. РЗС ще има между 20-25 народни представители, запомнете го. РЗС ще е четвърта политическа сила. Това заяви лидерът на РЗС Яне Янев в предаването „ДикOFF" по Нова телевизия.

В студиото се разгоря лют спор между него и водещия Сашо Диков.

„Лустросали са те, гримирали са те. Питах се това Сашо Диков ли е?, започна разговора Янев. Попитах те при влизането си да не си заимствал практиките на проф. Вучков, защото не е в твоя стил. Имаше подчертани листове на бюрото ти, продължи лидерът на РЗС.

Реклама

„Докарахме го дотук не само заради протестите на гражданите. Просто самият модел е сгрешен", каза той за подадената оставка на правителството на Бойко Борисов и разпускането на парламента след протестите.

Никога не съм залагал на куци коне. Залагам на коне, които отиват в шампионската лига, защото съм добър ездач, похвали се Яне Янев.

„Толкова си се възгордял, че даже не си ти ме поканил, а моята приятелка Нина", обърна се гостът към Сашо Диков.

Водещият пък му каза, че е политически труп, защото се е скарал с Веселин Марешки. Яне отговори, че приказва „врели некипели". Не познаваш процесите, Сашо. Опитваш се да коментираш неща, които не разбираш, каза още лидерът на РЗС.

„Ти се превърна в пудела, момчето на Бойко Борисов за мръсни поръчки", продължи спорът Диков.

„Никога не съм бил пудел на някого. Винаги съм бил острие и ще бъда", отвърна Яне.

Реклама

И ти, и Цацаров сте много ербап, като пуделчета на Бойко сте, продължи Сашо Диков.

В България ще има нови правила, нова Конституция, ще се отзовават депутати, областни управители и днес излязохме с предложение да се отзовава дори държавния глава, закани се гостът.

Янев изтъкна, че има сериозни резултати от неговите сигнали: отстранен зам.-главен прокурор, отстранени трима прокурори, течаща проверка на градския прокурор, възобновено досъдебно производство и образувани нови две дела срещу енергийната мафия.

Той попита и дали си спомнят кой е тръгнал пръв срещу кмета на Варна Кирил Йорданов. „Убеден съм, че той е бъдещ затворник", каза Янев.

Искам да кажа, че Румен Овчаров никой не го е пипал, защото той бе свещената крава на енергийната мафия, обяви той.

Аз съм доктор Хонорис кауза на Балканската академия за наука и култура. Това е почетна титла, г-н Диков. Не се впрягай толкова от този факт. Това е неправителствена организация предимно от хора от всички балкански страни, които се събират веднъж годишно, обясни Яне, след като Диков го жегна, че организацията няма дори сайт - що немат сайт тия хора, попита Диков.

„Мене не ме е страх. Аз съм като ястреб, като тръгна и удрям право жертвата", така лидерът на РЗС отговори на въпрос дали го е страх да разкрие, ако има корупционна бомба с участието на бившия финансов министър Симеон Дянков.

И продължи с разкритията: Аз бях в кабинета на Борисов, когато се реши че Дянков трябва да си ходи. Причините са две, че не казах. Първата причина бе, че не беше дал парите на земеделците, а другият проблем бе едно писмо на Дянков, което представяше България в негативна светлина.

Аз на Бойко Борисов му разказах играта в първите 6 месеца. Стана разноглед, направо, каза Яне, след като Диков го нарече мекере на властта. Не си ли спомняш как лигите ти течаха по Бойко, обърна се лидерът на РЗС към водещия.

Реклама
Реклама
Реклама