Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1869328 www.bgdnes.bg

Емил Кабаиванов: СДС влиза в следващия парламент

"Националният съвет одобри подписаните политически споразумения с нашите партньори, с които ще се явим във формата Съюз на демократичните сили - СДС, Обединени земеделци, Радикалдемократическа партия в България, Българска социалдемократическа партия, "Гергьовден", Движение "Патриот"."

Това заяви на пресконференция лидерът на СДС Емил Кабаиванов.


Той уточни, че ще бъдат водени разговори и с други формации, сред които Съюзът на репресираните. В началото на следващата седмица ще стане ясно ще има ли други участници в Съюза.

Реклама

"Основният принцип за разпределение в листите е качествата на кандидатите за народни представители. В един от многомандатните райони ще има представител на гражданска квота, в друг - представител на СДС. В много от листите, и то на първите три места, ще има представители на гражданската квота. Това са образовани хора, утвърдили се в професията си, известни в региона, в който ще бъдат в листите", посочи лидерът на СДС.

Запитан дали ако след изборите воденият от него съюз влезе в парламента, би подкрепял БСП или ГЕРБ, Кабаиванов каза: "За нас няма "ако". Влизаме в битката със сериозни намерения. Ще представляваме хората, които искат да променят системата в България. Заставаме срещу политическото статукво. С БСП нямаме никакво намерение да влизаме в каквито и да е споразумения. БСП продължава да бъде наш основен опонент. Ако има вариант за дясно управление след изборите, ще говорим с тези, които се обявяват за десни партии. Ще видим техните предложения и чак тогава ще даваме подкрепа. Убеден съм, че Съюзът на демократичните партии в този формат ще влезе в следващия парламент", каза още председателят на СДС.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама