Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1872388 www.bgdnes.bg

Полицейски патрули тръгват по домовете на самотните старци

Мащабна превантивна дейност за подобряване сигурността на възрастните хора започва МВР. Целта е тази уязвима група от хора да почувства грижата и присъствието на държавата по-осезаемо. Съвместни патрули на полиция, пожарна и социални работници ще посещават възрастните хора по домовете им и това ще се превърне в национален почин.Това заяви в Кърджали главният секретар на МВР главен комисар Калин Георгиев, съобщиха от ОДМВР - Кърджали.


Главният комисар взе участие в отчет-анализа на дейността на ОД на МВР-Кърджали за 2012 година. Добрата новина е, че престъпленията в малките населени места срещу възрастни и самотно живеещи хора в Кърджалийска област са малко и са разкрити, направи оценка главният секретар.

Реклама

Като успех на областната дирекция той отбеляза неутрализирането на престъпна група, при което бе задържана емблематична фигура като Славчо Мегеров след въоръжен грабеж от трезор в Кърджали.

Беше отбелязано, че ОД на МВР-Кърджали е една от малкото дирекции в страната, която работи директно със Специализираната прокуратура, в резултат на което беше задържана лихварска група и бяха иззети голямо количество злато, сребро и пари. Като значим успех на превантивната работа беше отбелязан фактът, че няма извършени тежки престъпления от и срещу малолетни и непълнолетни в област Кърджали.

Като условие за успехите на дирекцията в противодействието на престъпността беше подчертано доброто взаимодействие с прокуратурата и съда.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама