Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1872708 www.bgdnes.bg

Прокурор Даскалов: Лазар Колев е изнасилил и убил сестрите Белнейски!

Лазар Колев е изнасилил Росица Белнейска и след това я е убил, за да прикрие зверството си. Другата сестра, Христина е станала свидетел на изродщината, сътворена от Гангстера, както го наричат в родния Пазарджик. Смъртта на девойките е била предизвикана с ритници и юмруци и е била особено зверска. Христина също е била изнасилена и после ликвидирана с цел премахване и заличаване на всички следи.

Това коментира пред журналисти днес шефът на Апелативна прокуратура Пловдив Иван Даскалов.

Реклама

Делото се точи втори ден, ще продължи и утре. Пледоариите бяха над два часа. Държавното обвинение поиска най-тежката присъда -доживотен затвор без право на замяна за Лазар Колев. Такава вече е издадена от окръжните магистрати в Пазарджик.

Вчера съдия Евдокия Кемалова скастри адвоката на обвиняемия Марин Марковски, че надвишава правата си и си позволява да говори без факти. Същата е ситуацията и днес, мастития адвокат със зъби и нокти се бори да докаже, че петорната експертиза, представена вчера, не доказва участие на Колев в зверствата. Марковски настоява за повторна експертиза.

Според прокурор Даскалов обаче доказателствата, събрани по делото, по безспорен начин сочат кой е ликвидирал сестрите. ДНК експертизата показа, че под ноктите на едната сестра и в във вагината на другата има генетичен материал от Гангстера. Не на последно място под внимание се вземат и показанията на Владимир Славов - Иширковеца, с когото Колев е лежал в една килия. Според него соченият за убиец на сестрите Белнейски му е признал за деянието си и му е разказал как е обезглавил момичетата.

Продължава издирването на съучастник на Колев. Според вчерашната петорна експертиза има данни за наличието на втори извършител на зверството, но данните са недостатъчни, за да се изготви ДНК анализ на втория човек. И да има уличен за престъплението, няма да има с какво са се сравни профила на заподозряното лице, каза още прокурор Даскалов.

Очаква се утре апелативните съдии да се произнесат окончателно по казуса. Днес в залата беше и почернената майка Фани Белнейска.

"Вече нямам сълзи в очите, искам истината за смъртта на децата ми да излезе наяве и убиецът да получи възможно най-голямото наказание", прошепна изстрадалата жена.

Реклама
Реклама
Реклама