Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1881917 www.bgdnes.bg

Цветанов: Знам за някои заплахи срещу мен

Знам за някои от заплахите срещу мен. Но не смятам, че това е важна тема, която вълнува обществото. В момента знаете, че сме в един предизборен период и по-добре да говорим по реални програми, по реални политики, които могат да бъдат реализирани, и хората да преценят и да направят най-правилния избор. Ако направим равносметка за всичко това, което се свърши в организираната престъпност, смятам, че направихме сериозни резултати.

Това заяви в „ДикOFF" по Нова телевизия зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов за над 20-те заплахи, който имало срещу него в Националната служба за охрана.

Реклама

Водещият Сашо Диков разкри, че преди началото на предаването човек от НСО е отворил бутилка минерална вода и лично я е налял в чаша пред бившия министър на вътрешните работи. Той попита госта си: „Дотам ли са стигнали нещата?", а Цветанов отговор: „Да не започваме със сензация".

Той заяви, че продължават да пристигат благодарствени писма от евроатлантическите ни партньори, министри и директори на служби. „Тава означава, че сме успели да върнем доверието и да свършим много добра съвместна работа", поясни бившият вътрешен министър. Той отчете още и какво е било направено от правителството на ГЕРБ.

„Април 2012 година беше открит 85-тият офис на ДЕА в България. Правителството на САЩ взе решение и последния подпис, който положих като вътрешен министър, заедно с американския посланик подписахме меморандум и в момента 2 млн. долара ще влязат в ГДБОП", каза Цветанов.

На въпрос нанесъл ли е публичен шамар на България германският вътрешен министър Ханс-Петер Фридрих с изказването си, че страната ни все още не е готова за Шенген, Цветан Цветанов посочи: „България и Румъния покриха критериите от март 2011 година. Виждате какво се случва в Европа и всичко минава през вътрешната политика. В Германия предстоят избори. Това, което в момента се случва в Германия и тук се предприемат много ясни действия от българското, румънското и от немското правителство, tова е да ограничим възможността българи и румънци да бъдат в тежест на социалната система на една работеща Германия".

„Директорът на агенцията за миграция беше задържа, депутатът Аврамов от ГЕРБ - също. Какво направихме с митничаря Фози? Беше задържан", така Цветанов отговори на въпрос, защо нямало задържан човек по високите етажи на властта, когато той е бил начело на МВР.

 Цветанов увери водещия, че не е имало политически чадър над бившия земеделски министър Мирослав Найденов, „защото това е силната страна на ГЕРБ".

Над кмета на Димитровград Иво Димов, за когото се твърди, че има издадена фалшива диплома за висше образование, също нямало политически чадър, обясни Цветанов.

„След като задържахме „Наглите", дойде и задържането на „Октопод"-а, всички европейски партньори смятат, че задържането на Алексей Петров е огромен успех", каза бившият вътрешен министър. Той припомни и задържането на „Килърите" и Брендо.

Цветанов каза, че Борисов не му е искал оставката след сблъсъците между протестиращи и полицаи на „Орлов мост".

Няма как да се осъществят незаконни подслушвания в системата на МВР, категоричен беше зам.-председателят на ГЕРБ в отговор на твърденията на лидера на БСП Сергей Станишев, че са подслушвани политици когато Цветанов е бил министър. Не можем да влизаме в спор заради анонимен сигнал в пощата на партията, ако имаш сигнал дай го на прокуратурата, каза той.

Борисов в последните дни е провел много срещи за листите на ГЕРБ, а не се се скрил от медиите, обясни още Цветанов.

Преди два дни приключихме обсъждането на листите на ГЕРБ, каза още Цветан Цветанов. Той допълни, че утре ще има разговор с лидера на партията Бойко Борисов и ще се вземе окончателното решение за представителите в тях. Във вторник ще има готовност да се обявят водачите на листи.

На въпрос дали е възможна коалиция с БСП под някаква форма той отговори, че в България и в Европа лидерите на партиите, които спечелят изборите, получават мандат за съставяне на правителство. „Ние с БСП в никакъв случай няма да влизаме в коалиция или в политически компромис", категоричен беше Цветанов.

Очаквайте подробности.

Реклама
Реклама
Реклама