Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1883893 www.bgdnes.bg

Лазар Колев: Иширковеца говори щуротии, а следовател Мартински идва кьоркютук пиян

Твърдя отговорно, че съм невинен и никога не съм виждал сестрите Белнейски. Нямам доказателства да твърдя кой иска да ме натопи по случая, каза пред Нова телевизия Лазар Колев, единственият заподозрян за убийство на сестрите Белнейски.

По думите му, няма как да се предпази от този свидетел - Иширковеца. Той говори само щуротии. Лошо и опасно е, когато един съдия вижда тези неща и не предприема нищо. Владимир Славов говори след две години и умишлено делото е бавено толкова време, смята Лазар. Националната следствена служба има записите от СРС-тата, за които той говори. Защо не ги покаже, попита той.

Реклама

Това е дело на Даскалов, каза Колев и обяви, че има схема в НСС. Умишлено зацикля делото, за да се манипулира общественото мнение - за да кажат, че Лазар Колев е убиец. Дори ВКС каза, че делото умишлено е бавено, коментира обвиняемият.

По думите му, историята е нагласена още в началото. Но защо мотат делото две години, попита той? Следователят Веселин Мартински бе постоянно в отпуски или бе под влияние на алкохол. На дело е идвал кьоркютук пиян, категоричен бе Лазар. Даскалов в самото начало ме заплаши: "Ще видиш как ще те наредя", каза Колев. Той разказа, че това е било 15 дни преди да му бъде повдигнато обвинение в НСС. Той дойде в стаята ми, заключи врата и каза: "Ще видиш как ще не наредя". "За какво ще ме наредиш?", "Ще видиш", пресъздаде разговора заподозрения за убийството на сестрите Белнейски.

Той бе категоричен, че срещу него се извършва престъпление. Аз съм жертва, но не знам на кой. На въпрос колко струва животът му, той отговори, че не знае. Не може човек да изнасили и да убие по този жесток начин две момичета, смята той. Нито прикривам някого, нито знам за нещо. Ако имам някаква информация по това дело, бих я дал, за да мога да помогна, каза той и обяви, че е готов отново да бъде проверен с детектора на лъжата. Първият тест го издържах, но той бе нагласен, манипулиран, бе убеден той. Защо не искат да го приемат със закон детекторът? Тогава бях убеден, че съм го изкарал, но те ме извеждаха три пъти от стаята и ми нагласяха компютъра, заяви Лазар Колев.

Как да спи един невинен човек в килия два на два, където няма въздух? Ако човек е виновен - тогава да, щом трябва да получи наказание. За подобно престъпление човек трябва да получи най-тежкото наказание. Но мен ме обвиняват без да съм извършил престъпление. А самото чакане е най-страшно, и това, че лежиш невинен, сподели той. Щях да си живея нормален живот, да работя, да ходя на фитнес, това отговори той на питане какво би правил, ако е на свобода. Бих се прибрал вкъщи - това ще е първото нещо, което бих направил, ако ме освободят. Майка ми не е вече същия човек, който беше, заради нападките срещу мен. Искам по-скоро да се прибера вкъщи. Знам, че не съм виновен по това дело. Искам справедливост, искам да бъда на свобода - там, където ми е мястото.

Още в началото адвокатът ми каза: "Лазаре, тук ще те осъдят". Не вярвах, но пих едно хапче успокоително. Затова и не разбрах какво стана, когато ми обявиха присъдата, спомня си той.

Очаквам съдът да бъде строг и справедлив - ако съм виновен, да ми даде най-строгото наказание, което предвижда законът, но иначе да ме оневини. Вярвам, че правото ще възтържествува и ще бъда свободен. Няма да търся отмъщение. Има горе някой, който ще съди виновните. Справедливостта ще възтържествува, категоричен бе той.

Реклама
Реклама
Реклама