Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1884220 www.bgdnes.bg

Кокинов за нашия "Уотъргейт": Да не драматизираме

Факт е, започнахме такава проверка. Не го възприемам като изпитание, всяка работа е вид изпитание. Да не драматизираме, ще изпълним поставените задачи от главния прокурор и ще изследваме работата на СДОТО. Ще проверим целия документооброт, ред, начин, има ли отклонение от законовите норми за използване на СРС. Това каза пред БНР градският прокурор на София Николай Кокинов по повод проверката, която се извършва по сигнала на Сергей Станишев за нерегламентирано подслушване на политици и бизнесмени.

Кокинов съобщи, че Роман Василев е оперативен ръководител на екипа, а общо прокурорите с него са 12. Срокът на проверката е до 12 април.

Започнахме я незабавно още в петък. Лично целият екип отидохме до МВР и се заехме със задачите. Срещаме пълно съдействие на служителите на МВР. Проверката продължава и механизмите функционират нормално. Предпочитаме лично да отидем на място и да видим как се изпълняват законовите регламенти за използване на СРС. Засега не срещаме съпротива или саботаж, всичко е в рамките на нормалното. Опитваме се да се държим далеч от политическите пристрастия и залитания. Ще ползваме консултация на професионални експерти, които са извън системата на МВР, обясни още градският прокурор на София.

 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама