Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1888791 www.bgdnes.bg

Дянков извън сметките на ГЕРБ за изборите

Симеон Дянков няма да бъде в листите и в изпълнителната власт. Това каза на пресконференция председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов.

"Реалистично е управленската програма на ГЕРБ да бъде изпълнена. Знаем какво е състоянието на държавата, какви са перспективите", добави Цветанов.

Реклама

"Дори и лидерът на ГЕРБ или виден партиен функционер в партията не е редно да спуска и определя кой къде да заема определено място. Партийното представителство, регистрирайки ГЕРБ за участие в изборите, минава през всички прозрачни процедури. Всеки български гражданин може да бъде кандидат и нямаме дискриминация към тези, които са предлагани", каза Цветан Цветанов.

На въпрос - дали няма риск Любомир Христов, който е бивш директор на ОД на МВР в Шумен, а сега водач на листата на ГЕРБ в Шумен, да манипулира изборите, Цветанов каза:

"Този човек е работил в интерес на държавата, работил е за разследване на престъпления. Ще има наблюдатели, които ще следят за нормалното провеждане на изборния процес".

"Всички, които са участвали досега в изпълнителната или законодателната власт, винаги могат да бъдат разглеждани за други позиции", посочи Цветанов.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама