Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1914432 www.bgdnes.bg

Кела: Знам кой уби Мето Илиенски

Десет години след мистериозното изчезване на гангстера Методи Методиев - Мето Илиенски, истината за драмата с него продължава да е обвита в гъста мъгла, а знакови престъпни авторитети - да лансират свои версии за това какво се е случило с висаджийския бос.

След като съвсем наскоро Димитър Вучев - Демби, някогашен лейтенант в наркоимперията на Мето Илиенски обяви публично, че началникът му не е мъртъв и най-вероятно живее под чужда самоличност в някоя топла страна в Южна Америка, друг бандит с проблеми - бургазлията Пламен Дишков - Кела, лансира коренно различна версия.

Реклама

Дишков разполагал и със скандални документи, включително и копия от договори, които могат да доведат до разплитането на най-мистериозното бандитско престъпление, станало в съвременната история на България.

В началото на тази година Пламен Кела е бил посетен от човек с много близки контакти по най-високите нива на родната прокуратура. Пратеникът на магистратите провел неофициален разговор с него. Идеята на рандевуто била прокурорът да събере впечатления дали при определени условия Дишков би се съгласил да стане свидетел на прокуратурата по няколко от най-знаковите случаи в ъндърграунда, сред които и изчезването на Мето Илиенски.

Въпреки примамливата оферта, че ако това се случи, Кела не трябва да се притеснява от изхода на процеса за поръчителството на убийството на месарския бос Мастара, който се води срещу него, гангстерът отказал предложението.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама