Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1914520 www.bgdnes.bg

Убиецът на Радка посегнал на бабата на прокурорка

"Върни се да провериш дали още е жива и ако диша, я довърши!" - това се твърди, че посъветвала сина си Емил майка му Динка Попова.
Мъжът изнасили и уби 10-годишно момиченце в село Брестница до Ловеч. Радка бе намерена мъртва в близко дере.
След като извършил престъплението, Емил Динков се прибрал в дома си. Разказал на майка си Динка Попова какво е извършил. Родителката му, за която в селото говорят, че била любовница на сина си, го посъветвала да се върне на местопрестъплението, да провери дали детето е живо и ако още диша, да го доубие. Емил я послушал, но преди да се запъти отново към мястото на престъплението, направил опит да вземе със себе си и кучето на едната от двете му сестри. Канел се да насъска животното да разкъса трупа на момиченцето. Кучето обаче отказало да го последва. Щом се уверил, че момиченцето е мъртво, извергът отново се прибрал в Голяма Брестница, където влязъл право в дома на Мариан Николов и му съобщил как бил намерил бездиханна щерка му. По пътя обаче се изпуснал, че момичето било голо. По-късно Емил е задържан от полицията и си признава всичко.
25-годишният мъж е ограбил бабата на софийска прокурорка, твърдят негови съселяни. По думите им извергът не само задигнал златните накити на възрастната жена, но и я изнасилил. За да не тормозят пострадалата и поради тежкото й психическо състояние след инцидента семейството й не искало случаят да се разгласява. Затова и няма сигнал в полицията за подобен инцидент, твърдят съселяните на Емил.
"Емил се отърва тогава и затова сега уби Радка. Жената почина след инцидента в резултат на преживяното", кълнат се съселяните на Емил.
В досието на убиеца на малката Радка има присъда от 2006 година за грабеж на жена на име Мария Терентева. Отрязал й ушите, за да открадне златни обици. Посякъл и пръстите на жената, за да задигне пръстените. След седмица тя се споминала от болките. И за това престъпление Емил се отървал леко с две години зад решетките.
Според съселяните на Емил той убива за трети път. Ромите твърдят, че преди баба Марийка Емил убил пенсионер в съня му. Подпалил стаичката на дядо Ариф, за да му вземе парите. Старецът бил едър мъж. Емил изкарал 1-2 години в затвора и го пуснали. Тогава Емил е бил непълнолетен. Останалите му криминални прояви са предимно за кражби.
Емил е убил 10-годишната си комшийка Радка, като я удрял жестоко с камъни в главата. Съдебна експертиза трябва да установи дали детето е било изнасилено. Към момента обвинението срещу Емил е за убийство на малолетно дете.
Почерненото семейство на Радка се заканва да отмъщава, ако Емил се отърве по някакъв начин. Бащата Мариан разказва, че Емил се навъртал в двора на местното училище от сутринта. Бил забелязан от двамата братя на убитата Радка. "Най-вероятно я е следял и е изчакал да е сама. След това я е повлякъл от полянката през трънака и гората, която е на 50 метра от дома ни", вайка се бащата.
Веднага след убийството и бащата на момичето Мариан заяви, че знае за друг случай с изнасилена от Емил възрастна жена. Той разказва, че цялото село знае за този инцидент, защото мъжът изтръгнал златните обици на жената от ушите й.
Емил живеел с майка си в съседна къща до Радка. Познавали са се, но досега не е правил проблеми на семейството. Той е от ромски произход. Направил е пълни самопризнания. Това на практика му дава възможността да поиска съкратена процедура и да получи с 1/3 по-малко наказание. Така има вероятност убиецът да излезе по-скоро от пандиза. "Ако го пуснат, ще го линчуваме. Ще му изтръгна сърцето с голи ръце. Жена ми Мария е на инжекции, страхувам се за нея да не й се случи нещо от притеснение. Поболя се от мъка", плаче бащата Мариан.

 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама