Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1914661 www.bgdnes.bg

Изнасилвач и сестрата на маман Сара в листите на ДПС

Мощен скандал преди старта на предизборната кампания разтресе общински структури на ДПС в Североизточна България, пише вестник "168 часа".

Оказва се, че общинските форуми на движението в няколко региона са номинирали за депутати лица с тъмно минало и замесени в сексскандали. Както и агитатор на религиозна омраза между мюсюлмани и християни.

Реклама

Особено скандална е ситуацията в Търговишко. В листата на избираемо място е издигнат за народен представите активист на партията, когото полицията и прокуратурата разследваха за изнасилване, съобщават пред "168 часа" противници на скандалната номинация. Те припомнят, че тогавашният общински съвеник от ДПС и магистър по право - Сунай Хасанов е бил разследван за нанесен побой и жестоко изнасилване на негова интимна приятелка.

Скандалът не подмина и шуменската листа на ДПС. В нея е включениа и известната изпълнителка на труски фолклорни песни Наргиз Саидова. Местни активисти споделят пред "168 часа", че се прекланят пред таланта на певицата, но са особено притеснени, тъй като Наргиз е сестра на известната в цяла България проститутка "маман Сара". Полицията разкри в нейното жилище на бул. "Славянски" 5 публичен дом. Тя го предоставяла срещу символични цени от 2 лева и на ученици от близкото училище. Имала и сериозни клиенти, за които тарифата била различна. Цените били завишени. Вертепът работел нон стоп, защото според съдържателката му Сара Саидова някои нужди били неотложни. Клиентите били основно от варненските и шуменските села. Съдържателката на бардака е с две висши образования и е бивш университетски преподавател.

Сътресение има и в Силистренско. Причината за гнева на част от ДПС актива - на втора избираема позиция общинската структура в Дулово е номинирала бизнес дама, активист на партията, за която имало информация, че има огромни данъчни задължения към държавата. Набедената от своите е Невин Хасан, председател на групата общински съветници от ДПС. Други обвинения към нея, които трябвало да бъдат взети под внимание са, че не плащала социални осигуровки на работнички. Хасан има шивашка фирма, в двата цеха на която работят 80 шивачки.

Мащабен скандал се завихря и около кандидатурата на водача на листата в Бургас Хюсеин Хафъзов. Той е бивш главен секретар на Главно мюфтийство. От удостоверение на прокурор Н. Ангелова от Софийска районна прокуратура, предоставено на "168 часа", е видно, че срещу него е било образувано досъдебно производство. Обвиненията са, че чрез лицето Саадетин Фехим е ползвал преправен официален документ - устава на мюсюлманското изповедание. Вината на Хафъзов била, че заверил всяка страница с "вярно с оригинала" и положил подписа си.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама