Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1914816 www.bgdnes.bg

Софиянци се разбунтуваха заради наеми от 5 стотинки

Обединени граждански сдружения от населените места в район "Витоша" затвориха входа на общинската администрация. Гражданите от Симеоново, Драгалевци, Бояна, Княжево, Павлово и Манастирски ливади протестират срещу имотни измами, извършени от зам.-кмета Теодор Попов и техническата служба.


На импровизирания митинг срещу сградата на общината на ул. "Слънце" № 2 бяха представени нови доказателства за неправомерно отреждане на озеленяване в частни имоти, тайно приватизиране на налични общински терени.

През седмицата стана ясно също, че кметът на район "Витоша" Стойко Дуков е отдавал под наем обекти за 5 стотинки на кв.м. Преди ден червените общинари поискаха оставката на кмета заради корупционни схеми при отдаването под наем на общински имоти. Според БСП умишлено за последните 4 години там не се правят никакви конкурси за отдаване под наем. В отговор на исканата оставка кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова заяви, че веднага след подаването на сигнала за нарушения е възложила проверка, заради която е поискано кметът да излезе в отпуск и да няма контакт с общинската администрация.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама