Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1939588 www.bgdnes.bg

Немски педофил заловен в Мексико

Избягал от мексикански затвор педофил бе арестуван след повече от 3 години гонка с властите.

В щата Тласкала, в Централно Мексико, полицията най-сетне хвана 67-годишния Хари Валтер Пфайл. Германецът е част от голяма педофилска мрежа, разбита от властите преди десетилетие. Той бе осъден за сексуално посегателство над малолетни, изнасилване и данъчни измами, тикнат бе зад решетките, но духна през 2009 г.

Според мексиканската прокуратура бягството на Пфайл успява, след като плаща 4 млн. долара на петима служители в управата на зандана. От тогава перверзникът се крие из страната, но въпреки че ликът му виси във всеки полицейски участък, дълго време живее необезпокоявано.

Реклама

Пфайл е най-близкият ортак на Жан Сукар Кури, организатор на мрежа за секс с непълнолетни, базирана в курорта Канкун. Кури е от ливанско-мексикански произход и се установява в централноамериканската страна през 1975 г.

Първоначалните му планове са да се включи в бързо развиваща се туристическа индустрия. Започва от малък щанд за продажба на сода, а в началото на новия век вече има 4 вили и хотел. Състоянието му набъбва до 30 млн. долара.

Кури създава и нелегален бизнес за сексуална експлоатация на деца, който се разпростира и в САЩ. През 2004 г. по искане на мексикански прокурор е арестуван в Аризона и екстрадиран. Осъден е първо на 112 години затвор за педофилия, но по-късно наказанието му е намалено на 60 години.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама