Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1940165 www.bgdnes.bg

Комикът Бепе: Искам немска инвазия в Италия!

Бившият италиански комик и днешен лидер на движението "Пет звезди" Бепе Грило препоръча германска инвазия в страната, за да има почтени и компетентни политици.

В интервю за таблоида "Билд" 64-годишният Грило каза, че би приветствал немски десант на Апенините, за да може най-сетне свестни хора да заемат важните постове в Рим. "В нашия парламент все още има около 30 депутати, които са били осъдени за тежки престъпления" посочи той.

Реклама

Движението на някогашния актьор спечели една четвърт от депутатските места на парламентарните избори през февруари. Джузепе "Бепе" Грило, който по образование е счетоводител, набира популярност през 80-те години, когато участва в различни сатирични програми по телевизията и дори води собствено предаване.

Грило основава "Пет звезди" през 2009 г. и първите му успехи са в серия местни избори, включително и за кметския пост в град Генуа. Политическата формация заема социалнолиберални позиции, но засега отказва сътрудничество както с левите, така и с десните на бившия премиер Силвио Берлускони.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама