Гъмзата претака зелето
 
                                                                                                    
                                                                                          
                                             
                                                                                               Оригинален начин да си претака зелето изобрети наскоро Йордан Йонков-Гъмзата. Тромпет №1 на "Ку-ку бенд" помести клипче, на което демонстрира как извършва процедурата, без която сложеното в каче зеле никога няма да се "подкисели".
Гъмзата пъха накрайника на автомобилен компресор между зелките, стартира го и течността започва да ври и кипи. "Е на това му се вика претакане!", смее се доволно изобретателният музикант.
Съратникът на Слави Трифонов не издава дали е ползвал този метод и в предишни години, или му е за сефте. Но е известно, че като селско момче Гъмзата обожава зимните купони с традиционните ястия с кисело зеле, полети, разбира се, с гъмза от Видинско.
Четете още
                                        Реклама
                                                                           
                                                                                               
                                        Реклама
                                        
    
    
    
    
                                    
                                                       
                         
                         
                     
                             
                                             
                                             
                                             
                                             
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                             
                                             
                                             
                                             
                                             
                                             
                                             
                                            