Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1963998 www.bgdnes.bg

Чочо садил петунии на гроба на майка си, преди да падне

Чочо Попйорданов садил петунии на гроба на майка си на Боянските гробища преди падането. Това разказа пред бТВ председателят на Съюза на артистите Христо Мутафчиев. Той бе много добър приятел на Чочо, освен партньор на сцената. Мутафчиев научил какво се е случило от Даниелка - жената, с която Чочо живееше.

Садили петунии на гроба на майка си, с която той беше много силно свързан, наистина кармично свързан, разказа Мутафчиев. Чочо тръгнал назад. Даниела му казала да спре, за да не падне, но той не я послушал. Спънал се в нещо и паднал от двуметровата подпорна стена. Майката на Чочо почина преди десетина дни и негови приятели казваха, че той преживял смъртта й много тежко.

Реклама

Въпреки близо 15-часовите усилия на лекарите от Клиниката по интензивно лечение в „Пирогов", Чочо Попйорданов почина рано сутринта вчера в резултат на тежка черепно-мозъчна травма с недостатъчност на мозъчния ствол, съобщиха от "Пирогов".

Актьорът беше настанен в Централна реанимация на "Пирогов" предния ден с пряка опасност за живота, след като пострада много сериозно.

48-годишният мъж беше докаран в болницата в коматозно състояние следобед в 15 часа.

В резултат на падането Попйорданов имаше тежка двустранна мозъчна контузия, двустранно счупване на черепните кости, вътречерепен хематом, счупване на черепната основа, контузия на белия дроб и едно счупено ребро.

Сърдечната му дейност беше поддържана с медикаменти и беше поставен на командно дишане. Въпреки усилията на лекарите актьорът почина рано сутринта вчера.

Поклонението ще бъде в сряда в 11 часа в Народния театър.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама