Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1964410 www.bgdnes.bg

2000 студенти пияни в Кеймбридж

Бъдещи нобелисти къркат като за последно и освинват едно от най-красивите места в Англия.

Дори и студентите от елитния Кеймбриджки университет се отдават поне един път годишно на разгул, напомнящ дивите партита на връстниците им във Флорида. Традиционно възпитаниците на един от най-старите и престижни ВУЗ-ове в света отбелязват диво първата неделя от летния си семестър.

И тази година купонът в Кеймбридж е истинско мазало, пише в. "Дейли мейл". Близо 2 хиляди студенти се въргаляха пияни по поляните на университетския комплекс за шок на родителите си, изпратили ги с големи надежди и сериозни харчове да трупат знания.

Реклама

В Кеймбриджкия университет властват строги правила за поведение и макар че пиянските изпълнения не са изрично забранени, преподавателите и администрацията въобще не гледат с добро око на тях. Този път почти всички колежи (общо над 30) изпратиха мейлове до студентите си, в които ги призовават да намерят по-смислен начин за прекарване на свободния ден. Но съветът хич не хвана дикиш.

Момчетата бяха избрали да се накичат и наклепат полуголи като индианци, докато колежките им заложиха на мръсните танци и неконтролируемото изпразване на бутилки. Наложи се много от по-трезвите младежи да изнасят препилите девойки като чували от поляните.

Академичната младеж в Кеймбридж обикновено предпочита снобските британски забавления и спортове от рода на традиционната гребна регата, надпревара с Оксфорд.

Университетът, основан още през 1209 г., продължава да развъжда големи умове в хуманитарните и точните науки, а негови възпитаници по правило обират Нобеловите награди. В годишната класация за качеството на висшето образование във Великобритания, изготвяна от вестниците "Файненшъл таймс" и "Таймс", Кеймбридж от десетилетия заема първото място.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама