Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1965432 www.bgdnes.bg

Три жени, държани в плен десетилетие, бяха открити в САЩ (видео)

 Три жени, изчезнали преди около десетилетие в Кливланд, САЩ, са били открити живи в къща на няколко километра от мястото, където изчезнали. Една от тях е прекарала там повече от 12 години, пише "Гардиън".

По случая са арестувани трима мъже на възраст между 50 и 54 години.

„Полицията на Кливланд потвърждава, че има арестувани трима заподозрени. И тримата са латиноамериканци,", съобщават органите на реда на своята фейсбук страница. В съобщението се допълва, че са извършени обиски.

Реклама

Аманда Бери е изчезнала в Кливланд през април 2003 г. на 16-годишна възраст, Джина Дехесус е изчезнала по-късно през същата година на 14-годишна възраст. Третата жена е Мишел Найт, тя е на 32 години и е изчезнала преди 12 години. Освободените са настанени в болница и се чувстват добре.

Съсед чул викове и крясъци и дал на една от заложничките мобилния си телефон. Аманда Бери веднага позвънила на 911 с думите: „Отвлечена съм. Изчезнала съм преди 10 години. Тук съм, сега съм свободна". Тя идентифицирала похитителя си като Ариел Кастро, собственикът на къщата, и казала, че той е „навън".

Съседът, който помогнал на Бери да напусне къщата, разказа, че тя е държала малко дете в ръцете си. Според някои информации поне една от жените е имала дете от Кастро.

 

Ариел Кастро е работил като шофьор за местната училищна администрация. Не е ясно обаче, дали той е бил на тази работа по време на отвличанията.

Близки споделиха, че никога не са губели надежда, че ще видят младите жени отново. Сред тях е и Кайла Роджърс, приятелка от детство на Дехесус. „Винаги се молех за нея, никога не я забравих. Това е невероятно. Това е голям празник. Толкова съм щастлива. Просто искам да я видя как излиза от вратата, за да мога да я прегърна", каза тя пред вестник „Плейн Дилър".

Братовчедката на Бери Ташина Мичъл разказа пред изданието, че не може да дочака момента, в който Бери ще е отново в прегръдките й. „Ще я прегърна много силно, много силно ще я стисна и никога няма да я пусна отново", добави тя.

Случилото се в Кливланд напомня за друга подобна трагедия, която разтърси света преди шест години. Тогава в Австрия от плен успя да избяга момиче, похитено през 1998 година. Наташа Кампуш прекара 8 години в тъмно мазе, без да вижда дневна светлина, следена постоянно от камера за наблюдение.

Реклама
Реклама
Реклама