Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1966094 www.bgdnes.bg

Учени: Ако искате да живеете дълго, изключете телевизора

Ако искате да живеете дълго, изключете телевизора. Това съветват учени, направили редица научни изследвания, цитирани от express.co.uk.

Най-плашещите данни обаче сочат, че децата, които стоя пред екрана над 2 часа на ден са по-склонни да развиват астма, от връстниците си. Специалистите твърдят, че гледането на телевизия може да е точно толкова вредно, колкото пушенето и наднорменото тегло.

Реклама

Изследване на Световния фонд за изследвания на рака (World Cancer Research Fund) пък показва, че дори децата да се занимават ежедневно със спорт, дългите часове пред телевизора, компютъра, мобилния телефон увеличават рисковете от развиване на рак на по-зряла възраст.

Учени от Университета в Пенсилвания пък твърдят, че проблемът при възрастните се задълбочава, защото по-голямата част от съвременните хора формират графика и ритъма си сън спрямо програмата на телевизията, а не според залеза на слънцето или други биологически фактори.

Експертите обясняват, че телеманите развиват навици да си лягат късно и да спят по-малко от препоръчваните от учените 7-8 часа, което води до допълнително натоварване на организма и развиване на заболявания.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама