Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1966260 www.bgdnes.bg

Петима препили и една самоубийца по празниците във Варна

Петима души във Варна са прекалили с чашките по време на празниците и се е наложила лекарска намеса, съобщи д-р Петко Маринов - шеф на Клиниката по токсикология и интензивно лечение във Военноморската болница в града.


„Всички сами потърсиха помощ при нас и бяха приети за лечение в клиниката. Състоянието им беше стабилизирано и няма опасност за живота им", уточни д-р Маринов.

Реклама

Той добави, общо 17 души са преминали през Токсикологията по време на шестте почивни дни.

„По-голямата част от случаите бяха алергични реакции. Имаше и две интоксикации - инхалаторна и медикаментозна", обясни още лекарят.

И при двата случая става дума за жени. Едната е била приета за лечение от токсиколозите заради вдишване на пушек, вследствие на пожар.

При вторият случай се касае за опит за самоубийство с предозиране на медикаменти, разясни д-р Маринов. За щастие медиците успели да да спасят живота на жената, решила да сложи край на живота си.

От „Бърза помощ" в морската столица обясниха, че празниците са минали сравнително тихо и спокойно по време на смените на спешните медици, с изключение на трагичния случай, при който загина моторист край Харамията.

По празниците е имало още една зрелищна катастрофа, която за щастие се е разминала без жертви и сериозно пострадали. Инцидентът е станал в Долен чифлик, като при него с леки наранявания са шестима души.

Реклама
Реклама
Реклама