Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1966388 www.bgdnes.bg

Проф. Светла Бъчварова: За всеки район ще има конкретна програма за развитие

"За всеки район трябва да има отделна програма за развитие защото, ние например в Лъки имаме различни проблеми от тези в полските райони."

Това поискаха жителите на общината при среща с професор Светла Бъчварова, водач на листата на Коалиция за България в Пловдив област и кандидатите Маргарита Стоилова, Екатерина Гешева и Енко Найденов.

Реклама


Ние, представителите на БСП можем да дадем такава програма, можем да поемем и конкретните ангажименти, защото нашата програма е програма за бъдещето на България, каза Светла Бъчварова.

"Един от конкретните ни ангажименти е изработването на регионална политика с осигурени от държавата средства и проектно финансиране за икономическите региони, особено за изостаналите. Бюджетите на страната да се съобразяват с интересите на най-бедните региони, на тези които са заплашени от обезлюдяване. Свидетели бяхме как четири години бюджетите на общините бяха орязани, парите не стигаха за нищо. ГЕРБ не успяха да дадат на българите спокойствието. Това искаме да променим. Говорим за повече държава във всички сектори на икономическия и социалния живот. За повече пари за образование, за запазване на училищата в малките населени места, защото знам, че затворили се училището и селото обезлюдава", допълни Светла Бъчварова.

"Всички обещават увеличение на доходите, как ще стане реално, като младите хора напускат страната, кой ще дава парите, за да се плащат тези социални придобивки, за които говорите, попитаха хората. Единият от начините е да се облекчи кредитирането на малкия и среден бизнес чрез Българската банка за развитие, да се повишат способностите на малките и средни предприятия чрез осигуряване на европейско финансиране за не по-малко от 500 млн. лв. годишно и така по този начин да се отворят нови работни места, за да не търсят препитание младите в чужбина, отговори проф. Бъчварова. Другото, което трябва да се направи е да се премахне държавния и административен натиск върху фирмите. Да се разплаща държавата с тях, да не се поставят дискриминационни условия при обществените поръчки и да се осъществява контрол, само така можем да гарантираме спокойствието на бизнеса."

Срещите на кандидатите за народни представители от Коалиция за България в община Лъки продължават през целия ден.

 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама