Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1968952 www.bgdnes.bg

Лещенко и Винокур объркаха Деня на победата

Русия посреща Деня на победата със задължителната пищност и помпозност, но и с немалко гафове и изцепки.

В Санкт Петербург например се изложиха с калпава украса, показват снимки. На огромния булевард "Невски проспект" окачиха празнични транспаранти, обърнати с надписите надолу. Така вместо светлата дата 9 май излиза, че в северната столица празнуват 6 май. Недоглеждането вдигна вълна от подигравки, най-вече към многобройните градски чиновници, които въпреки тлъстите заплати не могат да скрият мърлявостта си.

Реклама


Както всяка година, и този път ще има военен парад и шествие на ветерани. По традиция победата над фашизма отбелязват не само армейците, но и заслужили творци.  
Едно от най-големите изхвърляния са накичените с ордени певци Лев Лещенко и Владимир Винокур. Популярните народни артисти на Русия са нагиздили толкова много медали по гърдите си, все едно са участвали в десетки битки.

71-годишният Лещенко, изпълнител на знаменитата песен "День победы", има няколко ордена "За заслуги пред Отечеството", както и за дружбата между народите. 68-годишният Винокур, известен с комедийните си роли, се кичи с награди на името на маршал Жуков и за 850-та годишнина на Москва.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама