Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1969459 www.bgdnes.bg

Всички европейци сме били братовчеди преди 1000 години

Допреди 1000 години европейците са били роднини, иформира в. "Дейли мейл", като цитира проучване на университета "Дейвис" в Южна Калифорния. Екипът е изследвал ДНК-то на 2 000 европейци, за да установи връзката между различните нации.

Учените около Греъм Куп са разкрили, че хората, които са живяли през 1013 година и са създали поколения, са предци на всички днешни европейци. Оттогава са изминали 30 поколения.

Реклама

Изследователите обясняват, че теорията за общите кръвни връзки можели да бъдат обяснени и математически: броят на предците ни се удвоявал с всяко поколение. Всеки човек имал двама родители, четирима баба и дядо, осем прабаби и прадядовци и т.н.

Така всеки човек бил генетично свързан с един милиард хора преди 1000 години. С други думи: днес всеки европеец е свързан генетично с всеки жив европейски гражданин.

Великобританци примерно имат генетична връзка и с германци, и с гърци. Но колкото по-далече един от друг живеят хората, толкова по-малък ставал броят на общи предци, но не е изчезвал напълно.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама