Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1969484 www.bgdnes.bg

Административен гаф в УНСС лиши студенти от европари

Неактуализирана служебна бележка от сайта на УНСС е причината десетки студенти да не могат да кандидатстват за награда по програмата на европейския фонд, оплака се Катерина Радева от висшето учебно заведение.


Тя съобщава ,че документите й били върнати поради невалидност на служебната бележка, изтеглена от сайта на УНСС.

Реклама

"В началото на подаване на формуляри за награди те бяха качили в сайта си само една служебна бележка, която да се представи заедно с останалите документи. Няколко дни след това те решават да сменят 1 ред от бележката и "старата" вече става невалидна.

С подадените от мен документи получих подпис от секретар на катедра, декан на катедра, както и от служителките на отдел Стипендии, които няколко дни след това ми отхвърлят същите тези документи. Потърпевшите са изключително много, тъй като много студенти си подадоха документите в самото начало, за да успеят да съберат всички необходими документи.

След отказа, който получих имах 3 дни, в които да събера всички подписи отново. Естествено това на практика е невъзможно, тъй като деканите са във ваканция, а подписът от тях е задължителен...

При запитване до администрацията защо не са ни предупредили по-рано за смяната на сл. бележка, те отговарят, че не е тяхна работа да ни "помагат" ние да взимаме европейски пари. Все едно те вадят парите си от техния джоб..", пише потърпевшата студентка.

В сайта на УНСС нямаше дори съобщение, което да упомене, че има смяна в бележката. Сменено е само едно изречение, което дори не е от съществена разлика, пишат и други засегнати от административния поризвол на висшето учебно заведение в социалните мрежи.

Реклама
Реклама
Реклама