Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1969585 www.bgdnes.bg

Майки, загубили синовете си искат свобода за Октай Енимехмедов

Идеята за подкрепа на Октай Енимехмедов е на Сия Тонева от Хасково, която е загубила сина си Георги. Сия решава на връх Гергьовден, в памет на мъртвия си син, да събере и други майки като нея и да изпратят отворено писмо на Ахмед Доган с молба да прости на Октай.


„Господин Доган, вие сте силен човек", пишат в отвореното писмо майките, загубили синовете си, а силните хора прощават. "И вие простете на момчето, който скочи върху вас. Млад е допуснал е грешка, кой не греши когато е млад", пишат още хасковските майки.
До сега жените са събрали около 200 подписа, но подписката продължава.

Реклама

Подписват се не само майки, подписват се и бащи, които одобряват инициативата на Сия Тонева.

В подписката слагат парафа си не само възрастни хора, подписват се и младежи и девойки, които са убедени, че Октай е допуснал грешка и не трябва така жестоко да бъде наказан за това.

Майките в черно най-добре разбират какво и е на майката на Октай и затова се обръщат към Ахмед Доган да му прости. На всички ни е ясно, пишат още в писмото си хасковските майки, че това момче или е подведено от други хора, или от собствените си терзания и затова има нужда от прошка.

А всички ние, които вече нямаме синове, искаме той да стане и наш син, заключават в отвореното си писмо почернените майки.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама