Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1969698 www.bgdnes.bg

Помияр наръфа жена, тичала за автобус

Пловдивчанка бе нахапана днес от бездомно куче, докато тичала да хване автобус на градския транспорт, съобщи marica.bg.

Ирина Георгиева бързала към спирката на автобус №11 на ул. "Дилянка", до кръстовището с "Гороцвет", когато била нападната в гръб.

Реклама

"Видях кучето - лежеше в тревата. Подминах го и изведнъж почувствах страшна болка в хълбока. Кучето ме беше захапало и ръмжеше. Започнах да пищя, събраха се хора, които го прогониха. Бях цялата в кръв", разказа пострадалата пред "Марица". Съседи я откарали до Спешния център в МБАЛ-Пловдив, където дежурните лекари й оказали помощ. Почистили раната, а след това й сложили инжекция срещу тетанус. Предстои да й поставят и 5 инжекции срещу бяс.

"Ужасно съм уплашена. По принцип не се страхувам от животни. Обичам и кучета и котки. Но е истински шок животно да ти се нахвърли в гръб. По никакъв начин не съм го провокирала", категорична е Георгиева. "Трябва спешно да се вземат мерки", категоричен е съпругът й д-р Красимир Георгиев.

Малко по-късно бездомното животно отново било намерено на същото място в компанията на още едно куче. Според жителите на квартала районът е пълен с бездомни псета и нападенията не са рядкост. "Трябва да ги махнат, защото тук има много деца, играят по улицата и някое може да пострада", коментират хората.

Сигналът за инцидента бе предаден на Зооветеринарния комплекс, от където обещаха спешно да реагират.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама