Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1969940 www.bgdnes.bg

Бедни общини даряват МВР


Бедни общини, които ламтят за по-големи бюджети, даряват МВР с горива и смазки. Скандалните данни за получените подаръци са от тримесечния отчет, публикуван на сайта на ведомството. Само за първите три месеца Министерството на вътрешните работи е получило дарения на стойност над 1.2 млн. лв. За сравнение през 2012 година даренията бяха за около 9 млн. лв.
Отчетът за първото тримесечие на 2013 г. сочи, че ядрото от дарители са малки общини, сред които с. Крушари, Айтос, Рила и  Кочериново. Общините са правили предимно дарения от горива, смазочни материали и резервни части. По този начин те си гарантират по-голямо присъствие на полицията и по-често минаване на патрулки. Подаръците са до 3 хил. лв. Изключение прави община Поморие, която е дарила на националната полиция "движими вещи" за почти 12 хил. лв.
Част от общините в списъка тънат в дългове и имат сериозен размер просрочени задължения. Сред дарителите на МВР се открояват и няколко прокуратури и съдилища. Отчетът сочи, че Окръжната прокуратура в Стара Загора е дарила компютърна конфигурация за 618 лв. Колегите им от Ловеч пък са подарили телефонна централа на стойност 696 лв.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама